Απεργούν και οι Οδοντίατροι

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2013 16:37 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:37

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Λάρισας καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στην Πανελλαδική Απεργία που έχει προκηρύξει η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία την Τετάρτη 18 και την  Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΟΣΛ «ο κλάδος μας αντιμετωπίζει πρωτοφανές πρόβλημα επιβίωσης, καθώς η χώρα βυθίζεται στην ύφεση και στην εξαθλίωση. Επιβαρυνόμαστε με εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές και διαρκώς εντεινόμενα φορομπηχτικά μέτρα, ενώ υφιστάμεθα τις επιπτώσεις της ισοπεδωτικής ανεργίας, η οποία ούτε καταγράφεται, ούτε επιδοτείται.

Οι Οδοντίατροι διαμαρτύρoνται για τα δυσβάστακτα φορολογικά μέτρα, τα οποία με τις φορομπηχτικές επινοήσεις χαρατσιών, έχουν οδηγήσει τους συνάδελφους οδοντιάτρους σε απόγνωση.

Πιστεύουμε στο Κράτος δικαίου όπου ο καθένας πρέπει και οφείλει να πληρώνει ανάλογα με τη φοροδοτική του ικανότητα. Η κατάργηση του αφορολογήτου για τους ελεύθερους επαγγελματίες και ο υψηλός συντελεστής 35% από μηδενικό εισόδημα, όλων των αυτοαπασχολούμενων, πλήττει τους μικρούς και μεσαίους και διατηρεί το φάσμα της ανεργίας των νέων, υπέρ των ολίγων, μεγάλων και ισχυρών.

Ο ελευθεροεπαγγελματίας οδοντίατρος πλήττεται ανηλεώς και οδηγείται στον αφανισμό.  Οι υπηρετούντες στο ΕΣΥ αμείβονται με μισθούς πείνας. Οι εκπαιδευτικοί οδοντίατροι οδηγούνται σε απόλυση. Όπως αναφέρεται και στο παραπάνω κείμενο τα προβλήματα του Κλάδου είναι τεράστια. Σ’ αυτά έρχονται να προστεθούν τα πάγια αιτήματά μας  με επικέντρωση:

Τη διεκδίκηση από το ΤΣΑΥ (νυν Τομέας Υγειονομικών του ΕΤΑΑ) των οφειλομένων από την Πολιτεία ποσών (κοινωνικός πόρος, τριμερής χρηματοδότηση κ.λ.π) καθώς και των εργοδοτικών εισφορών. Διεκδικούμε δικαστικά την επαναφορά των «κουρεμένων» κεφαλαίων μας. Απαιτούμε τον εκσυγχρονισμό του Ταμείου (ηλεκτρονική κατάθεση εισφορών, εκκαθάριση εκκρεμουσών δαπανών, κ.λ.π) για την διευκόλυνση των ασφαλισμένων.

Την παρέμβαση από τον Υπουργό Εργασίας, σύμφωνα με την οποία να αποσυνδέεται από την κύρια σύνταξη το επιπλέον ποσό που αντιστοιχεί στο μονοσυνταξιούχο, ώστε να μην αποδεκατίζεται η σύνταξη των υγειονομικών αυτών που επί σειρά ετών έχουν καταβάλλει επιπλέον εισφορές στο ΤΣΑΥ, ή την επιστροφή των.

Την προστασία των παραμεθορίων περιοχών απ’ την εύκολη και επικίνδυνη μετάβαση ασθενών. Την αναβάθμιση της Οδοντιατρικής στο ΕΣΥ τόσο στα οδοντιατρικά τμήματα των νοσοκομείων όσο και στα Κ.Υ. τόσο σε στελεχιακό δυναμικό όσο και προγράμματα εργασίας. Τη μείωση του ΦΠΑ των υλικών, ειδικού φορολογικού καθεστώτος για παραμεθόριες περιοχές, κλπ.» καταλήγει ο Οδοντιατρικός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass