Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ 5ης ΥΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΓΝΛ

«Μπορεί να διαδραματίσει πιο ενεργό και χρήσιμο ρόλο στο ΕΣΥ

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2013 2:22 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:38
«Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας μπορεί και πρέπει να παίξει έναν ενεργότερο και χρησιμότερο ρόλο στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας» τονίζει ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Λάζαρος Μακρής με αφορμή ρεπορτάζ της «Ε» («Το κακό» και το «ήπιο» σενάριο για το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας). Οπως σημειώνει στη δήλωσή του ο κ. Μακρής «Προφανώς η άποψη του υπουργού Υγείας κ. Άδ. Γεωργιάδη ότι εκτιμά και υπολογίζει τις θέσεις της Αυτοδιοίκησης, μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους.
Πρώτον, γιατί ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας είχε μία μακρά παρουσία στα όργανα της Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού όλα τα προηγούμενα χρόνια. Και δεύτερον, γιατί και η τωρινή εμπειρία του λέει ότι όταν χρειάσθηκε τους δημάρχους και τις υπηρεσίες τους, πάντα τους είχε πλάι του.
Και όσες φορές χρειάσθηκε τους περιφερειάρχες Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό και Στερεάς Ελλάδας κ. Κλ. Περγαντά, πάντα είχε την υποστήριξη τους σε κάθε βήμα που στόχευε και στοχεύει στην αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας.
Μάλιστα, πολλές φορές στις συνεδριάσεις του ΚΕ.ΣΥ.ΠΕ., η συνεργασία 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας και Περιφέρειας Θεσσαλίας προτάθηκε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ως μία υποδειγματική συνεργασία που πρέπει να βρει μιμητές σε όλη τη χώρα, προκειμένου να προχωρήσουν με γοργό ρυθμό τα έργα του ΕΣΠΑ.
Η 5η Υγειονομική Περιφέρεια μέχρι σήμερα τουλάχιστον αποδεικνύεται σε ό,τι αφορά στις εξελίξεις, Προμηθέας. Δεν θα της ταίριαζε άλλωστε ο ρόλος του Επιμηθέα. Είναι παγκοίνως γνωστό, ότι σε σχέση με μελαγχολικές έως δραματικές φωνές ορισμένων μειοψηφιών που ήθελαν το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας εδώ και τρία χρόνια να κλείνει, η 5η Υγειονομική Περιφέρεια και ο διοικητής της προσωπικά, διασφάλισαν με πειστική επιχειρηματολογία, εγκρίσεις κονδυλίων όχι μόνον για το τρέχον ή επόμενο έτος, αλλά έως και το 2017! Κονδύλια που αφορούν στους προϋπολογισμούς λειτουργίας του Νοσοκομείου, στις εφημερίες, στα έργα ΕΣΠΑ.
Επισημαίνεται επίσης στο ρεπορτάζ ότι «η εν κρυπτώ προώθηση το 2010 του συντεχνιακού αιτήματος μερίδας γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας για εναλλάξ εφημερίες 1:1 με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας αντί των 2:1 που ίσχυε μέχρι τότε, αποδυνάμωσε από άποψη πληρότητας το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας».
Υπενθυμίζουμε όμως, ότι ο σημερινός διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (τότε αναπληρωτής διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Λάζαρος Μακρής) τόσο τηλεφωνικώς όσο και εγγράφως διά της υπογραφής του σε κοινό κείμενο με τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Ηλ. Σκυλάκο εξέφρασαν εντόνως και με επιχειρήματα τη διαφωνία τους προς το Υπουργείο και το ΕΚΕΠΥ.
Σήμερα, παρά την κρίση υποστηρίζουμε ότι το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και μπορεί και πρέπει να παίξει έναν ακόμη ενεργότερο και χρησιμότερο ρόλο στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Με αυτή μας τη θέση είναι αυτονόητο ότι συντάσσονται και οι φορείς της Αυτοδιοίκησης. Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο. Όταν και εφόσον ξεκινήσει δημόσιος διάλογος στη βάση ενός σχεδίου που κατ’ αρχήν έχει μελετήσει η 5η Υγειονομική Περιφέρεια με απαράβατο γνώμονα την αρχή που περιγράψαμε παραπάνω, θα ακουστούν από πολλές πλευρές χρήσιμες και ενδιαφέρουσες εξειδικεύσεις» καταλήγει ο κ. Μακρής.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass