ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΙΚΑ

Απεργιακό λουκέτο και στο ΙΚΑ Λάρισας

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2013 2:25 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:38
Ιδιαίτερα μαζική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στο ΙΚΑ Λάρισας-διοικητικες υπηρεσίες στην απεργιακή κινητοποίηση (πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις αρχής γενομένης από χθες Δευτέρα) που κήρυξε η ΠΟΣΕ ΙΚΑ σε συνεννόηση με τις Ομοσπονδίες των Ασφαλιστικών Ταμείων Οργανισμών του Υπουργείου Εργασίας, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις σχεδιαζόμενες απολύσεις και στη συρρίκνωση της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Σήμερα το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στα τοπικά καταστήματα της Ασκληπιού και της Αεροδρομίου θα συνεδριάσουν για ένα πρώτο απολογισμό της κινητοποίησης, ενώ η πρόταση των συνδικαλιστών είναι η περαιτέρω ενίσχυση του απεργιακού μετώπου.
Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΙΚΑ «οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ δίνουν καθημερινά άνισο αγώνα για να κρατήσουν όρθια τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση. Σήμερα στο ΙΚΑ υπηρετούν οι λιγότεροι αριθμητικά υπάλληλοι εδώ και τριάντα χρόνια, τη στιγμή που οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ φθάνουν πλέον τα 7 εκατομμύρια. Οι απολύσεις δεν τελειώνουν εδώ. Δεν είναι μόνο υποψήφιοι προς αποχώρηση οι συνάδελφοί μας μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη. Είμαστε όλοι υποψήφιοι. Ας μην ξεχνάμε τη νομοθετημένη δέσμευση της κυβέρνησης για 150.000 απολύσεις στο Δημόσιο μέχρι το τέλος του 2015" αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ.
Η κατάσταση στο ΙΚΑ είναι απογοητευτική, καθώς οι εργαζόμενοι εκτός από την ακαταλληλότητα του κτιρίου, έχουν να αντιμετωπίσουν και τις σημαντικές ελλείψεις προσωπικού. Μετά την αποχώρηση των εργαζομένων της 9Κ, την χρονική καθυστέρηση έναρξης και ολοκλήρωσης της πρόσληψης των επιτυχόντων του διαγωνισμού 8Κ, η κατάσταση στις υπηρεσίες του ΙΚΑ επιδεινώνεται καθημερινά και γίνεται τραγική για τους εργαζομένους αλλά και για τους συναλλασσόμενους. Και δυστυχώς φως στον ορίζοντα δεν φαίνεται πουθενά.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass