ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΓΝΛ

Συμμετοχή στην απεργία της ΠΟΕΔΗΝ

* Υποτονική η συμμετοχή των νοσοκομειακών γιατρών στην απεργία της ΟΕΝΓΕ

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2013 2:19 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:40
Ενημερωτική συγκέντρωση με αφορμή τη 48ωρη απεργία, που ξεκινά σήμερα, της ΑΔΕΔΥ, πραγματοποίησαν, χθες, οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο τη Λάρισας, στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.
Οι συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Λεων. Αναστασίου, Σωτ. Δάλλα και Β. Βακάση, όπως και το προεδρείο του Συλλόγου, ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για το διεκδικητικό πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης, σήμερα και αύριο, που είναι ενταγμένη στη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα για μαζική συμμετοχή.
Όπως σημειώνεται στην κοινή ανακοίνωση ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ «η απαξίωση, η υποβάθμιση και η εξαθλίωση δεν οφείλονται στους εργαζόμενους που μοχθούν για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο έργο τους, ενώ βιώνουν και οι ίδιοι τις υποβαθμισμένες συνθήκες παροχής υπηρεσιών Υγείας - Πρόνοιας.
Τα Νοσοκομεία κλείνουν και οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού δυσχεραίνουν την εξυπηρέτηση των πολιτών, δημιουργώντας αδικαιολόγητες εντάσεις και αντιθέσεις με τους εργαζόμενους, ενώ όλοι, πολίτες και εργαζόμενοι είμαστε θύματα της ίδιας πολιτικής που αποσκοπεί στη μείωση του κόστους και περιστολή των δαπανών για την Δημόσια Υγεία - Πρόνοια.
Δυστυχώς, οι προτάσεις του υπουργού Υγείας, της κυβέρνησης και της Τρόικας δεν απαντούν σε όλα αυτά τα υπαρκτά προβλήματα στον χώρο της Δημόσιας Υγείας, αλλά κινούνται σε αντίθετη λογική και κατεύθυνση. Με τα μέτρα που παίρνουν δυσκολεύουν την πρόσβαση του πολίτη στις υπηρεσίες υγείας. Δημιουργούν δύο ταχύτητες ασθενών που θα αντιμετωπίζονται ανάλογα με τα βαλάντια που διαθέτουν, ενώ όλοι θα βάζουμε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και θα έχουμε πιο λίγες και πιο ακριβές υπηρεσίες υγείας».
Με τις δυο ομοσπονδίες να απευθύνουν κάλεσμα «για τη Δημιουργία ενός μετώπου υγείας, για να υπερασπιστούμε τα κοινωνικά αγαθά και δικαιώματα. να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε τις νεοφιλελεύθερες μνημονικές πολιτικές που κατεδαφίζουν το ΕΣΥ και τον ΕΟΠΥΥ».
Σημειώνεται πως ακολούθησε κοινή συνέλευση ιατρών και εργαζομένων προκειμένου να συγκροτηθεί συντονιστική επιτροπή που θα διευρυνθεί με τη συμμετοχή φορέων της πόλης, προκειμένου να διασφαλισθεί η λειτουργία του ΓΝΛ από τις σχεδιαζόμενες συγχωνεύσεις.
ΟΕΝΓΕ
Στο μεταξύ ξεκίνησε από χθες η τριήμερη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών, με απόφαση της ΟΕΝΓΕ αλλά η συμμετοχή στα νοσοκομεία της Λάρισας, ήταν ιδιαίτερα υποτονική.
ΕΚΑΒ
Να σημειωθεί τέλος ότι στη σημερινή απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Θεσσαλίας διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, πανελλαδική ανάπτυξη του ΕΚΑΒ με πρόσληψη ασθενοφόρου, αγορά νέων ασθενοφόρων, κανονισμό μεταθέσεων, καταβολή δεδουλευμένων κ.ά.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass