Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΙΣ 110 ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 14 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ 5ης ΥΠΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ενας στους... δέκα γίνεται διοικητής!

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2013 2:10 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:11
 Πολύ μεγαλύτερο από το αναμενόμενο αποδείχθηκε τελικά το ενδιαφέρον των υποψηφίων της περιοχής να καταλάβουν, μία από τις 14 θέσεις διοικητή ή αναπληρωτή διοικητή στα νοσοκομεία της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας.
Μέχρι χθες, υποβλήθηκαν 110 αιτήσεις, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί καθώς υπάρχει ενδεχόμενο κάποιες αιτήσεις να έχουν αποσταλεί ταχυδρομικά και να μην έχουν παραληφθεί ακόμη. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Πελ. Καλύρης θα έχει στη διάθεσή του τον πλήρη κατάλογο των υποψηφίων στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία επιλογής που αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο σε ένα μήνα ενώ νωρίτερα θα συνέλθει εκ νέου η επιτροπή εκπροσώπων των τριών κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) που στηρίζουν την κυβέρνηση για να κατανείμουν τις θέσεις. Όπως διευκρινίζουν στην «Ε» κομματικές πηγές, στη Θεσσαλία, 8 θέσεις θα καταλάβει η ΝΔ, 4 το ΠΑΣΟΚ και 2 η ΔΗΜΑΡ χωρίς ακόμη να έχει αποσαφηνιστεί ποιες από αυτές αφορούν σε διοικητές και ποιες σε αναπληρωτές τους.
Οι αιτήσεις που κατατέθηκαν στην 5η ΥΠΕ αφορούν κυρίως στη θέση διοικητή και λιγότερες για τη θέση αναπληρωτή διοικητή ενώ, γεωγραφικά, οι περισσότερες αιτήσεις προέρχονται από τη Δυτική Θεσσαλία και κυρίως από τα Τρίκαλα.
Υποψηφιότητα λοιπόν, μεταξύ άλλων κατέθεσαν όλοι οι εν ενεργεία διοικητές όπως οι, Ηλίας Σκυλλάκος και Κώστας Καραμπάτσας καθώς και ο Λαρισαίος αναπληρωτής σήμερα διοικητής του ΓΝ Βόλου Γιάννης Ντόκος. Από τη Λάρισα κατέθεσαν επίσης αίτηση η πολιτευτής της ΝΔ Μαίρη Καμηλαράκη, η κ. Κατερίνα Λιακοπούλου, ο κ. Γεώργιος Μ. Σουφλιάς ενώ δεν κατέθεσε τελικά αίτηση ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Καλομπάτσιος.
Κατέθεσαν επίσης αίτηση ο δημοτικός σύμβουλος και ιατρός Αθανάσιος Μητσιός, αλλά και πρώην στελέχη της ΥΠΕ επί κυβερνήσεων ΝΔ, όπως οι κ. Γρηγόρης Βλαχάκης, Κώστας Πάνος και Δημήτρης Κατσικονούρης ο οποίος υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο, παρασκηνιακά είχε ανακοινωθεί ως αναπληρωτής διοικητής της 5ης ΥΠΕ (με περιοχή ευθύνης τη Στερεά Ελλάδα), θέση που τελικά στο παρά – πέντε κατέλαβε άλλος. Από τη Λάρισα επίσης κατέθεσαν αίτηση ο εκπαιδευτικός Στέλιος Καραφέργιας και ο δικηγόρος Μίλτος Ευστρατιάδης.
Από την Καρδίτσα μεταξύ άλλων αίτηση κατέθεσαν ο πρώην διευθυντής του ΚΥ Σοφάδων Θεόδωρος Κουτσιανάς ενώ από τον Βόλο κατέθεσαν αίτηση ο πρώην θεματικός αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Αργύρης Κοπάνας, η πολιτευτής της ΝΔ Ελενα Αντωνοπούλου και η πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Ελένη Γαργάλα.
Διευκρινίζεται πως αρκετοί υποψήφιοι κατέθεσαν αίτηση χωρίς να αποσαφηνίζουν, όπως προβλεπόταν από την προκήρυξη, εάν ενδιαφέρονται για κάποια από τις θέσεις διοικητή ή αναπληρωτή διοικητή. Να σημειωθεί τέλος ότι ορισμένοι Λαρισαίοι κατέθεσαν αίτηση για νοσοκομεία άλλης Υγειονομικής Περιφέρειας της χώρας αφού από την προκήρυξη προβλέπεται η εκδήλωση ενδιαφέροντος μόνο για μία ΥΠΕ.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ