Το TEDMED με θέμα "Η υγεία μπροστά" για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Δημοσίευση: 02 Απρ 2013 23:09 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:17

Άτομα που έχουν διαπρέψει σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς και διαθέτουν αξιοσημείωτες ιδέες και ποικίλες προσεγγίσεις πάνω σε τάσεις, θεραπείες και τεχνολογίες, δίνουν ραντεβού στην Αθήνα, στις 21 Απριλίου, στο πλαίσιο του TEDMED Live Athens 2013, με θέμα «η Υγεία Μπροστά». Μέσα από πρωτοποριακές ομιλίες καθώς και διαδραστικά πολιτισμικά δρώμενα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η διοργάνωση φιλοδοξεί να φέρει κάτι νέο στην ιατρική.

«Με σύμμαχο την ιατρική για μια ποιοτικότερη ζωή, το TEDMED Live Athens 2013 στρέφει το βλέμμα στις προκλήσεις του μέλλοντος. Στον πυρήνα του, είναι η γιορτή των επιτευγμάτων της ανθρωπότητας και η δύναμη να συνδέουμε με δημιουργικό τρόπο φαινομενικά ασύνδετους τομείς της ζωής με σκοπό να αλλάξουμε τον κόσμο της υγείας και της ιατρικής προς το καλύτερο» ανέφεραν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου οι διοργανωτές.

Το TEDMED (Technology, Entertainment, Design Medicine), το οποίο διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Κυριακή, 21 Απριλίου, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, είναι μια κοινότητα από πρωτοπόρους επιστήμονες και καινοτόμους ηγέτες απ' όλους τους τομείς, με ένα κοινό όραμα: τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος στην υγεία και την ιατρική. Ο κύριος άξονας γύρω από τον οποίο περιστρέφεται είναι η εκλαΐκευση της επιστημονικής γνώσης πάνω σε ιατρικά θέματα και η γεφύρωση του χάσματος της επικοινωνίας της επιστήμης της υγείας με το ευρύ κοινό, μέσα από τη χρήση απλής και κατανοητής γλώσσας.

«Στο TEDMED συνυπάρχουν ως ομιλητές, εκπρόσωποι των διαφόρων τομέων που σχετίζονται με την υγεία, μαζί με πρωτοπόρους ηγέτες από τους κλάδους των επιχειρήσεων, της ακαδημαϊκής κοινότητας, της τεχνολογίας, της έρευνας, των μέσων ενημέρωσης και του πολιτισμού. Αναπτύσσονται φρέσκιες ιδέες και λαμβάνουν χώρα συναρπαστικές συζητήσεις. Πρόκειται για μια αναζωογονητική, αντισυμβατική συγκέντρωση, όπου επιστήμονες από όλους τους κλάδους διασταυρώνουν τα πνευματικά τους ξίφη με όπλα απόψεις, ειδήσεις και ιδέες» τονίσθηκε κατά τη συνέντευξη.

Μεταξύ των ομιλητών που θα μας «μεταφέρουν στο μέλλον» είναι ο 15χρονος μαθητής λυκείου από το Μέρυλαντ, Jack Andraka, ο οποίος έχει εφεύρει ένα φθηνό και ευαίσθητο αισθητήρα σε μορφή ράβδου για την ταχεία και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του παγκρέατος, των ωοθηκών και του πνεύμονα και θα αναπτύξει το θέμα: «το μέλλον των ιατρικών διαγνώσεων», ο guru του digital marketing στο χώρο της υγείας και του φαρμάκου, Alex Butler, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «η επανάσταση στον χώρο της υγείας δεν θα μεταδοθεί στην τηλεόραση», ο Jetse Goris, εκπαιδευτικός σύμβουλος στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Groningen, ο οποίος με τη βοήθεια της παιχνιδομηχανής Wii σχεδίασε ένα παιχνίδι που λειτουργεί ως εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους χειρουργούς που ειδικεύονται στις λαπαροσκοπήσεις και η βραβευμένη σχεδιάστρια πλεκτών και διαγνωστική Ραδιολόγος Brooke Roberts, η οποία δημιουργεί ψηφιακά πλεκτά από ιατρικές τομογραφίες και ακτίνες Χ, χρησιμοποιώντας ειδική τεχνολογία, ενώ πιστεύει ακράδαντα στην ιατρική επιστήμη και τις τέχνες ως οχήματα για τη δημιουργική σκέψη και την έκφραση.

Από ελληνικής πλευράς μεταξύ άλλων θα συμμετάσχουν η Δέσποινα Σανούδου επίκουρη καθηγήτρια στο Εργαστήριο Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και η οποία σε ηλικία μόλις 27 ετών έγινε λέκτορας στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Harvard.

Η έρευνα της εστιάζεται στην ανακάλυψη νέων θεραπευτικών στόχων και την αξιολόγηση νέων φαρμάκων κατά των καρδιαγγειακών και νευρομυικών παθήσεων και στο TEDMED θα μιλήσει για το τι μπορούμε να κάνουμε όταν οι ασθενείς έχουν διαφορετικές αντιδράσεις στα φάρμακα. Όπως είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου «το μυστικό για ασφαλέστερες και αποτελεσματικές φαρμακευτικές θεραπείες κρύβεται στα γονίδιά μας». Η κ. Σανούδου μίλησε για εξατομικευμένη θεραπεία που θα στοχεύει στην αιτία της ασθένειας. «Το σωστό φάρμακο, τι σωστή στιγμή, στη σωστή δοσολογία», υπογράμμισε, ώστε να μην ανατραπεί η ισορροπία στο σώμα μας.

Επίσης, θα συμμετάσχει και ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ιατρός, ειδικευόμενος ψυχίατρος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν», που πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία και το θέμα που θα αναπτύξει είναι: «Η ομοιομορφία μπορεί να περιμένει». Όπως ανέφερε, η αποτελεσματικότητα των φαρμάκων μπορεί να αυξηθεί μέσω της σχέσης που μπορεί να αναπτύξει ο γιατρός με τον ασθενή.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass