Παιδιατρικό Συμπόσιο Κεντρικής Ελλάδας

Δημοσίευση: 09 Απρ 2013 19:00 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:29
 
Η Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας διοργανώνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (13 και 14 Απριλίου) το 13ο Ετήσιο Παιδιατρικό Συμπόσιο Κεντρικής Ελλάδας στο ξενοδοχείο Ιμπέριαλ στη Λάρισα. Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές «το Συμπόσιο αυτό απευθύνεται σε όλους όσους φροντίζουν την υγεία του παιδιού και του εφήβου, τους παιδίατρους, τους γενικούς γιατρούς και τους νοσηλευτές. Κάθε χρόνο περισσότερα από 500 άτομα από την Θεσσαλία, αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα, συγκεντρώνονται στη Λάρισα για να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Συμποσίου. Στο φετινό Συμπόσιο θα αναπτυχθούν θέματα επίκαιρα και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον».
Το Συμπόσιο αρχίζει το Σάββατο 13 Απριλίου στις 9πμ με διαδραστική συζήτηση ενδιαφερουσών περιπτώσεων παιδιών που νοσηλεύθηκαν στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τα περιστατικά θα παρουσιαστούν από γιατρούς της Κλινικής και θα συζητηθούν με το ακροατήριο.
Η τελετή έναρξης του Συμποσίου θα γίνει στις 11:30 πμ και, στη συνέχεια ο προσκεκλημένος αναπλ. Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής κ. Ι. Τσιάντης θα αναπτύξει το θέμα «Εκφοβισμός και βία στο σχολείο». Από 12.30μμ μέχρι 2μμ θα αναπτυχθούν Επίκαιρα Παιδιατρικά θέματα: «Χρόνια πνευμονοπάθεια των ενηλίκων: είναι παιδιατρική νόσος;» από τον κ. Μ. Ανθρακόπουλο, Καθηγητή Παιδιατρικής-Παιδοπνευμονολογίας Πανεπιστημίου Πατρών, «νόσος Kawasaki» από την κ. Ι. Γριβέα, Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και «Νοσοκομειακή μετάδοση κοινών λοιμώξεων στην Παιδιατρική», από τον κ. Ε. Ροηλίδη, Καθηγητή Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας ΑΠΘ.
 
Στις 5μμ θα αναπτυχθούν τα θέματα: «Υπερχοληστεριναιμία στην παιδική και εφηβική ηλικία» από τον κ. Σ. Διαμαντόπουλο, εκλεγμένο Λέκτορα Παιδιατρικής - Παιδοενδοκρινολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, «Εισαγωγή στερεών τροφών: οι καιροί αλλάζουν» από την κ. Μ. Τρίγκα, Παιδοαλλεργιολόγο, Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Πατρών και «Ειδικά θεραπευτικά γάλατα: από το σύμπτωμα στην αντιμετώπιση» από την κ. Α. Ζέλλου, Διευθύντρια Παιδογαστρεντερολογικού Τμήματος Νοσοκομείου «Μητέρα».
Στις 7 μμ ο κ. Α. Φρετζάγιας, Καθηγητής Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, θα μιλήσει για τους εμβολιασμούς κατά την κύηση και το θηλασμό.  Η 1η ημέρα θα ολοκληρωθεί με δύο ομιλίες για τα νεότερα για τα εμβόλια και τα αντιβιωτικά. Στις 7:30μμ θα μιλήσει η Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Β. Συριοπούλου με θέμα «Nimenrix: εμβολιασμός και προστασία από την ηλικία των 12 μηνών για τον μηνιγγιτιδόκοκκο A,C,W-135, Y» και ο Καθηγητής και Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γ. Συρογιαννόπουλος με θέμα «Τα αντιβιοτικά στην καθημερινή πράξη».
Την Κυριακή 14 Απριλίου στις 9.30π.μ. θα πραγματοποιηθεί Στρογγυλή Τράπεζα Νεογνολογίας όπου θα αναπτυχθούν τα θέματα: «Βρογχοπνευμονική δυσπλασία: παρακολούθηση από τον παιδίατρο» από την κ. Μ. Γουδεσίδου, Επιμελήτρια Νεογνολογικής Κλινικής-ΜΕΝΝ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, «Νοσηρότητα και έκβαση των μεγάλων πρόωρων νεογνών» από την κ. Ε. Διαμαντή, Επίκουρη Καθηγήτρια Νεογνολογίας ΑΠΘ και «Μητρικός θηλασμός και φάρμακα;» από τον κ. Α. Γούναρη, Αν. Καθηγητή και Διευθυντή της Νεογνολογικής Κλινικής-ΜΕΝΝ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Στις 11:30 πμ θα αναπτυχθούν τα θέματα «Ροταϊός και γαστρεντερίτιδα-η αναγκαιότητα του 5δύναμου εμβολίου και τα αποτελέσματα στην κλινική πράξη» από την κ.. Ι. Γριβέα, Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και «Εξελίξεις στον εμβολιασμό κατά του μηνιγγιτιδόκοκκου» από τον Καθηγητή Παιδιατρικής κ. Γ. Συρογιαννόπουλο. Το Συμπόσιο θα ολοκληρωθεί με Στρογγυλή Τράπεζα όπου θα αναπτυχθούν τα θέματα: «Αντιμετώπιση της βρογχιολίτιδας τον 1ο χρόνο της ζωής» από την κ. Ι. Τάσσιου, Επιμελήτρια Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, «Διερεύνηση ουδετεροπενίας: προσέγγιση από τον παιδίατρο» από την κ. Α. Μιχούλα, Επιμελήτρια Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και «Χαρισματικό παιδί» από τον κ. Ν. Σκεντέρη, Επίκουρο Καθηγητή Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η εγγραφή και παρακολούθηση του Συμποσίου είναι δωρεάν και στο τέλος θα χορηγηθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.  
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass