Προσλήψεις στα Νοσοκομεία

Δημοσίευση: 12 Απρ 2013 22:30 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:35
 

Με τους εκπροσώπους των εργαζομένων των Νοσοκομείων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, συναντήθηκαν ο Διοικητής κ. Λάζαρος Μακρής και Υποδιοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Ο κ. Μακρής ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους στο χώρο της δημόσιας υγείας και τόνισε ότι παρά τη δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία που πλήττει τους πάντες, κυρίως χάρη στο φιλότιμο που τους χαρακτηρίζει, το Εθνικό Σύστημα Υγείας «στέκεται όρθιο» και εξυπηρετεί περισσότερους ασθενείς σε σχέση με το παρελθόν.

Στη συνέχεια, σε μια σειρά θεμάτων που έθιξαν οι εργαζόμενοι απάντησε τα παρακάτω: ’’Μαζί με τον κ. Δασταυρίδη με τον οποίο έχουμε μια υποδειγματική συνεργασία φροντίσαμε, ώστε να διασφαλίσουμε έγκαιρες πιστώσεις για όλα τα Νοσοκομεία της Υγειονομικής μας Περιφέρειας. Φροντίσαμε επίσης με μεθοδικότητα και τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία προς το Υπουργείο, στους νέους Οργανισμούς των Νοσοκομείων να μην χαθεί καμία κλίνη. Αυτό επετεύχθη και αποτυπώνεται στους νέους Οργανισμούς. Θωρακίζουμε επίσης το σύνολο των Νοσοκομείων με έργα και Ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του ΕΣΠΑ για να διασφαλιστεί  στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό η μακρόχρονη βιωσιμότητα των Ιδρυμάτων μας.

Επιπροσθέτως καταβάλουμε μαζί με τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων κάθε δυνατή προσπάθεια για μείωση 25-30% των έως τώρα τιμημάτων που πληρώνουμε σε outsourcing υπηρεσίες και μέχρι τέλος Ιουνίου με την Αναλυτική Λογιστική θα είμαστε σε θέση να προσδιορίζουμε ’’κέντρα κόστους’’ ώστε τα Νοσοκομεία να λειτουργούν αποδοτικότερα και με ακόμα χαμηλότερο κόστος. Συνεπώς, υπογραμμίζουμε ότι δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος για περιορισμό των δομών μας, πολύ δε περισσότερο για απολύσεις στα Νοσοκομεία.

Αντίθετα, έχουν προσδιορισθεί θέσεις στα Νοσοκομεία που μπορούν να καλυφθούν στο πλαίσιο της ’’κινητικότητας’’ του δημοσίου τομέα και από εργαζόμενους άλλων εργασιακών χώρων».

Ο κ. Μακρής ενημέρωσε για την ενίσχυση των Νοσοκομείων με πόρους του 1,4 δις. ευρώ για όλη τη χώρα, προκειμένου να αποπληρωθούν άμεσα ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενώ υποστήριξε ότι …άναψε επιπλέον το πράσινο φως για προσλήψεις, τις οποίες θα προκηρύξει το Υπουργείο στο προσεχές διάστημα.

Σε ό,τι αφορά στην ανησυχία που εκφράσθηκε από εργαζόμενους των Κέντρων Υγείας, ο κ. Μακρής διευκρίνισε ότι όχι μόνο δεν υπάρχει σενάριο για περιορισμούς στη λειτουργία τους, αλλά αντιθέτως τώρα ξεκινάει ένας μεγάλος διάλογος για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας με στόχο μεταξύ των άλλων την μερική αποσυμφόρηση των Νοσοκομείων.

Στη συζήτηση υπογραμμίσθηκε επίσης ότι στελεχώνονται προσεχώς τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και δίδεται έμφαση από τον ίδιο τον Υπουργό στο αίτημα της έγκαιρης πληρωμής των ’’νυχτερινών και εξαιρέσιμων’’.

Τέλος αποφασίσθηκε οι συναντήσεις αυτές μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης να γίνονται πιο τακτικές, με τον Διοικητή της Υ.Πε. να κλείνει την συζήτηση με την προτροπή: «Ο χώρος των γραφείων μας είναι και δικός σας χώρος, είσαστε πάντα ευπρόσδεκτοι και από πλευράς μας έχουμε την διάθεση να σας αντιμετωπίζουμε με ανοιχτό μυαλό και ανοικτές αγκάλες. Άλλωστε μεταξύ των πολυτιμότερων πόρων που μπορεί να διαθέτει μια διοίκηση, οι πλέον πολύτιμοι είναι οι ανθρώπινοι, δηλαδή οι ίδιοι οι εργαζόμενοι».       

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass