ΣΤΟ ΠΓΝΛ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΣΤΟ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΝΩ ΟΙ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Κινδυνεύει η υγεία

* Συνεργασία του διευθυντή ΕΟΠΠΥ με ΓΝΛ για καλύτερη εξυπηρέτηση ασφαλισμένων

Δημοσίευση: 24 Απρ 2013 2:58 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:48
Νέα εμπλοκή στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων προκαλεί η απόφαση των γιατρών του Εργαστηρίου Ακτινολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας να διακόψουν τη λειτουργία των απογευματινών τους ιατρείων καθώς παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 16 μήνες.
Η τελευταία φορά που πληρώθηκαν οι γιατροί του Εργαστηρίου Ακτινολογίας ήταν τα Χριστούγεννα του 2012 όπου εξοφλήθηκαν για το 2011 και έκτοτε δεν ξαναπληρώθηκαν με αποτέλεσμα εδώ και μια εβδομάδα περίπου να διακόψουν τη λειτουργία των απογευματινών ιατρείων. Η απόφαση δεν έχει προηγούμενο με δεδομένο ότι στο απογευματινό ιατρείο ο ασθενής επιλέγει τον γιατρό του και μάλιστα πριν από την επίσκεψη προπληρώνει την καθορισμένη αμοιβή, η οποία κλιμακώνεται ανάλογα με τον βαθμό του γιατρού, στα ταμείο του νοσοκομείου.
Για κάποιες εργαστηριακές εξετάσεις βεβαίως η χρέωση των πράξεων γίνεται στο ασφαλιστικό ταμείο του ασθενούς αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την καθυστέρηση στην εξόφληση των γιατρών (επιμελητών ΕΣΥ και μελών ΔΕΠ), με δεδομένο ότι, όπως προαναφέρθηκε, το νοσοκομείο προεισπράττει τα χρήματα. Οι γιατροί εκτιμούν ότι άσχετα από τη γνωστή ασυνέπεια του ΕΟΠΥΥ προς τα νοσοκομεία σε ότι αφορά την εξόφληση των νοσηλίων και άσχετα από τα ταμειακά αποθέματα του ΠΝΛ, η εξόφλησή τους θα μπορούσε να γίνεται σε τακτικά διαστήματα αφού οι ασθενείς προκαταβάλλουν την αμοιβή του γιατρού.
Η διακοπή των απογευματινών ιατρείων ξεκίνησε πριν από 10 ημέρες περίπου με τους γιατρούς να δίνουν το χρονικό περιθώριο στη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας προκειμένου αυτή να αντιδράσει. Μετά και τη διαπίστωση ωστόσο πως δεν υπάρχει καμιά θετική εξέλιξη για την εξόφλησή τους, οι γιατροί αποφάσισαν χθες να δημοσιοποιήσουν το πρόβλημά τους, καλώντας μάλιστα τους πολίτες να διαμαρτύρονται στους αρμόδιους.
Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση των ιατρών του Εργαστηρίου Ακτινολογίας - Ιατρικής Απεικόνισης ΠΓΝΛ «θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες του νομού Λάρισας αλλά και ολόκληρης της Θεσσαλίας ότι οι ιατροί του Ακτινολογικού Εργαστηρίου του Π.Γ.Ν.Λ. διέκοψαν από 15-4-2013 τη λειτουργία των απογευματινών ιατρειών, τα οποία περιλαμβάνουν Αξονικές και Μαγνητικές Τομογραφίες, Υπερήχους, Τρίπλεξ, Μαστογραφίες και εξετάσεις Οστικής Πυκνότητας καθότι παραμένουν απλήρωτοι από το Νοσοκομείο για διάστημα 16 μηνών.
Τυχόν διαμαρτυρίες των πολιτών, πρέπει να απευθύνονται προς τη διοίκηση του Νοσοκομείου, την 5η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας. Οι γιατροί του Ακτινολογικού Εργαστηρίου σκοπεύουν να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα δικαστικώς, προκειμένου να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατόν στα ιατρεία τους» καταλήγει η ανακοίνωση.
Να διευκρινισθεί ότι από τη διακοπή στη λειτουργία των απογευματινών ιατρείων θα δημιουργηθεί πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων αφού ήδη έχουν αναβληθεί ραντεβού δέκα ημερών περίπου, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εστιάζεται στον Μαγνητικό Τομογράφο όπου η αναμονή φθάνει και τον έναν μήνα.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass