Εξόφληση Ληξιπρόθεσμων Οφειλών Νοσοκομείων Ε.Σ.Υ.

Δημοσίευση: 26 Απρ 2013 19:50 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:52
 
Σε πολύ σημαντικές ρυθμίσεις προς όφελος των Νοσοκομείων Ε.Σ.Υ. προχώρησε το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών – Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Συγκεκριμένα για να εξασφαλιστεί η απρόσκοπη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων αποφασίσθηκε, σύμφωνα με τους Ν. 4093/2012 και Ν. 4132/2013, η διάθεση συνολικού ποσού 91.916.730,00 € σε πρώτη φάση για την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να εξοφληθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων προς προμηθευτές.
Η διάθεση του ανωτέρω ποσού γίνεται σε μηνιαίες δόσεις και ήδη έχει καταβληθεί στα νοσοκομεία η 1η και 2η δόση συνολικού ποσού 30.269.823,00 €. Από το συνολικό ποσό τα νοσοκομεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας έχουν ήδη εξοφλήσει ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 18.252.823,82 €. Η ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου 2013.
Η παραπάνω απόφαση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της Γενικής Κυβέρνησης για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.
Τέλος γαι το θέμα της αιμοδοσίας, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας Λάζαρος Μακρής με επιστολή του προς τους Διοικητές των Νοσοκομείων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας καθιστά σαφή τα παρακάτω σχετικά με τους αιμοδότες:
·        " Ο κάθε αιμοδότης είναι ελεύθερος να δώσει αίμα εφόσον εξασφαλιστούν οι καθαρά ιατρικές προϋποθέσεις.
·         Να καταστεί σαφές σε κάθε αιμοδότη, ότι τα αίμα που θα δώσει, θα διατεθεί σε όποιον το χρειάζεται με καθαρά ιατρικά κριτήρια και όχι εθνικά ή κοινωνικά".
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass