Ημερίδα της Ελληνικής Εταιρείας Περιγεννητικής Ιατρικής

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2013 18:11 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:14
Η Ελληνική Εταιρεία Περιγεννητικής Ιατρικής διοργανώνει το Σάββατο 18 Μαϊου 2013 επιστημονική ημερίδα στο Αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» της Ιατρικής Σχολής, στις εγκαταστάσεις Βιόπολις στη Λάρισα, από τις 9:30 μέχρι τις 14:30. Συνδιοργανωτές της ημερίδας αυτής είναι η Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική και η Νεογνολογική Κλινική – ΜΕΝΝ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Η ημερίδα θα ξεκινήσει με χαιρετισμούς που θα απευθύνει ο κ. Α. Γούναρης, Αναπληρωτής Καθηγητής Νεογνολογίας, Διευθυντής Νεογνολογικής Κλινικής – ΜΕΝΝ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Περιγεννητικής Ιατρικής και της Οργανωτικής Επιτροπής της ημερίδας αυτής. Στην συνέχεια χαιρετισμό θα απευθύνουν ο κ. Γ. Συρογιαννόπουλος, Καθηγητής Παιδιατρικής και Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο κ. Ι. Μεσσήνης, Καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας, Διευθυντής Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Το επιστημονικό πρόγραμμα της ημερίδας ξεκινάει με συνεδρία που αναλύει το θέμα του «Πρόωρου τοκετού». Σε αυτήν θα παρουσιαστούν οι ακόλουθες εισηγήσεις:
«Πρόωρη ρήξη εμβρυϊκών υμένων: αντιμετώπιση» από τον κ. Α. Γκαρά, Λέκτορα της Μαιευτικής & Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,
«Πρόληψη πρόωρου τοκετού σε δίδυμη κύηση» από την κ. Χ. Σκέντου, Μαιευτήρα-Γυναικολόγο,
«Ανάνηψη πολύ πρόωρου νεογνού: νέα δεδομένα» από την κ. Α. Γαϊτανά, Παιδίατρο-Νεογνολόγο, Διευθύντρια ΕΣΥ Νεογνολογικής Κλινικής – ΜΕΝΝ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και
«Αναπνευστική υποστήριξη πολύ πρόωρου νεογνού τις πρώτες ώρες ζωής» από τον κ. Κ. Παπαγαρουφάλη, Συντονιστή Διευθυντή του Νεογνολογικού Τμήματος Νοσοκομείου– Μαιευτηρίου «Έλενα Βενιζέλου» της Αθήνας. 
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μια εξαιρετικά σημαντική διάλεξη με θέμα C-Section-Neonatalimplications από τον διακεκριμένο Καθηγητή κ. Α. Παπαγεωργίου, Professor of Pediatrics, Obstetricsand Gynecology, McGill, Pediatricianand NeonatologistinChief, Jewish General HospitalandSt. MarysHospital, Montreal, Quebec.
Η Ημερίδα θα ολοκληρωθεί με την 2η συνεδρία που έχει ως θέμα «Ενδομήτρια καθυστέρηση της ανάπτυξης». Σε αυτήν θα παρουσιαστούν οι ακόλουθες εισηγήσεις:
«Διάγνωση και παρακολούθηση εμβρύου με υπολειπόμενη ανάπτυξη» από τον κ. Μ. Σύνδο, Μαιευτήρα-Γυναικολόγο, Επιμελητή Α΄ ΕΣΥ της Α΄ Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής του πανεπιστημίου Αθηνών,  
«Τρόπος και χρόνος περάτωσης κύησης με καθυστέρησης της ανάπτυξης του εμβρύου» από τον κ. Σ. Σωτηρίου, Λέκτορα Εμβρυολογίας του Τμήματος της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,
«Αντιμετώπιση νεογνού με ενδομήτρια καθυστέρηση της ανάπτυξης» από την κ. Μ. Γουδεσίδου, Παιδίατρο-Νεογνολόγο, Επιμελήτρια Α΄ ΕΣΥ της Νεογνολογικής Κλινικής – ΜΕΝΝ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και
«Μικρό βάρος για την ηλικία κύησης, ρυθμός αύξησης μετά τη γέννηση. Συσχέτιση με νοσηρότητα και απώτερα μεταβολικά προβλήματα» από τον κ. Β. Γιαπρό, Αναπληρωτή Καθηγητή Νεογνολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Η παρακολούθηση της ημερίδας είναι δωρεάν και οι εγγραφές των συνέδρων θα γίνονται στη γραμματεία της ημερίδας.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass