Σε 24ωρη εφημερία τα ιατρεία στα παράλια

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2013 21:49 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:26

Τη 24ωρη λειτουργία των περιφερειακών ιατρείων Μεσαγγάλων, Σωτηρίτσας και Στομίου κατά την ερχόμενη θερινή περίοδο, ανακοίνωσε χθες ο αναπληρωτής διοικητής του Πανεπιστημιακού και Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Κων. Καραμπάτσας.

Η ανακοίνωση έγινε με αφορμή και τις αυξημένες ανάγκες σε υπηρεσίες υγείας κατά την θερινή περίοδο  λόγω και των χιλιάδων παραθεριστών που επιλέγουν τα παράλια του νομού με τον κ. Καραμπάτσα να αναφέρεται στο θέμα, σε συνέντευξη τύπου χθες στο ΓΝΛ, πλαισιωμένος από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας Λάζ. Μακρή, τους δημάρχους Αγιάς και Τεμπών Αντ. Γκουντάρα και Κων. Κολλάτο αντίστοιχα, τον διευθυντή του ΚΥ Αγιάς Βασ. Χάμο, τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του ΓΝΛ Απ. Κομνό και την γραμματέα της Ιατρικής Υπηρεσίας του ΓΝΛ Ευαγγελία Βάσιου.

Τη συνεργασία νοσοκομείου και τοπικής αυτοδιοίκησης, εξήρε ο κ. Μακρής με αφορμή τη λειτουργία των ιατρείων για 3η συνεχή χρονιά φέτος με 24ωρη κάλυψη σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία που δεν έχει θεσμοθετηθεί από το υπουργείο Υγείας. Ο κ. Καραμπάτσας, χαρακτήρισε «κοινωνικό κεκτημένο» το όλο εγχείρημα σημειώνοντας ότι «το ΓΝΛ θα αναλάβει και άλλες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση του ιατρικού τουρισμού» για να διευκρινίσει ότι «τα παραλιακά ιατρεία θα λειτουργήσουν χωρίς να απαιτηθούν πρόσθετες δαπάνες αλλά προσωπικό και υλικά θα προκύψουν από εξορθολογισμό υπηρεσιών και διαθέσιμων πόρων».

Θετική, με αφορμή και την εμπειρία του παρελθόντος, έκρινε τη λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Μεσσαγγάλων ο κ. Κολλάτος σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο ιατρείο καλύπτει ανάγκες ακόμη και παραθεριστών του Πλαταμώνα σημειώνοντας επίσης ως σημαντική των πρωτοβουλία με αφορμή και την αναμενόμενη φέτος αύξηση των παραθεριστών. «Δίχτυ προστασίας» χαρακτήρισε τη λειτουργία των ιατρείων ο κ. Γκουντάρας σημειώνοντας επίσης ότι μπορεί να υπάρξουν «θετικά αποτελέσματα χωρίς να δαπανηθούν  πρόσθετα χρήματα».

ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ

Ο κ. Χάμος σημείωσε ότι από φέτος προστίθενται στο πρόγραμμα των εφημεριών ειδικοί γιατροί και νοσηλεύτριες για να επισημάνει ωστόσο και το πρόβλημα των ελλείψεων οδηγών ασθενοφόρων με αποτέλεσμα να υπάρχουν ασθενοφόρα στο ΚΥ Αγιάς για παράδειγμα αλλά όχι και οδηγοί για όλες τις βάρδιες. Έτσι για τις «ακάλυπτες βάρδιες» θα ζητηθεί κάλυψη από το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας το οποίο είναι γνωστό πως αντιμετωπίζει το αντίθετο - χρόνιο επίσης – πρόβλημα, διαθέτει δηλαδή οδηγούς αλλά ο στόλος των οχημάτων δεν είναι σε ικανοποιητική κατάσταση.

ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ

Όπως διευκρινίσθηκε στη χθεσινή συνέντευξη τύπου, το πρόγραμμα της 24ωρης λειτουργίας των τριών περιφερειακών ιατρείων στα παράλια του νομού, θα ισχύσει για τη θερινή περίοδο και ειδικότερα θα ξεκινήσει από τις 12 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 18 Αυγούστου ενώ για τις υπόλοιπες περιόδους, ισχύει η κανονική λειτουργία των περιφερειακών ιατρείων.   Η κ. Βάσιου διευκρίνισε επίσης ότι τις ημέρες από Παρασκευή έως Κυριακή για την προαναφερόμενη περίοδο και με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των παραθεριστών θα εφημερεύουν ένας ειδικός ιατρός από τα εμπλεκόμενα Κέντρα Υγείας και ένας ειδικευόμενος γιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass