Περίπτερο ενημέρωσης για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2013 17:35 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:28
 

Η Πανθεσσαλική Ένωση Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΠΕΑμΣΚΠ) – Λάρισα, συνεχίζοντας τις εκδηλώσεις που οργανώνει με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας, την  Τετάρτη 29 Μαίου, από τις 10 π.μ.  ως τις 7 μ.μ. θα υπάρχουν περίπτερα ενημέρωσης πολιτών, σε Λάρισα (στην κεντρική πλατεία δίπλα στο δικαστικό μέγαρο)  Βόλο και Τρίκαλα.

Την ίδια μέρα στις 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί διάλεξη – παρουσίαση αποτελεσμάτων Παγκόσμιας Έρευνας σχετικά με την ποιότητα ζωής ασθενών με ΣΚΠ-ΠΣ. Βιωματικό Εργαστήρι με Ψυχοθεραπευτή Αποδοχή και ΠΣ , στα γραφεία της Ενωσης στη, Λάρισα οδός Γαριτσίου και Επισκοπής, στο Αβέρωφ) και στις 9 μ.μ. .θα γίνει Πάρτι των Νέων, επίσης στον ίδιο χώρο.

Επίσης τη Δευτέρα 1 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση των νέων προγραμμάτων υποστήριξης των Ατόμων με ΣΚΠ-ΠΣ μελών της ΠΕΑμΣΚΠ, επίσης στα γραφεία της.

Σε ανακοίνωσή της η Ενωση αναφέρει για την Παγκόσμια Ημέρα:

« Η Παγκόσμια Ημέρα για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΣΚΠ) – Πολλαπλή Σκλήρυνση (ΠΣ) που θεσπίστηκε το 2009 από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση, Multiple Sclerosis International Federation (MSIF) αποτελεί τη μόνη παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την ΣΚΠ – ΠΣ. Εορτάζεται κάθε χρόνο την τελευταία Τετάρτη του Μαΐου, με συντονισμένες εκδηλώσεις του κινήματος για τη ΣΚΠ – ΠΣ, σε περισσότερε από 100 χώρες ανά τον κόσμο, με στόχο την ευρύτερη ενημέρωση του κοινού για τη νόσο, καθώς και για το πώς οι  επιπτώσεις της επηρεάζουν τις ζωές περισσοτέρων από δυόμιση  εκατομμυρίων 2.500.000 ανθρώπων που πάσχουν από αυτή παγκοσμίως.

Ο εορτασμός φέτος την Τετάρτη 29 Μαΐου και η εκστρατεία θα επικεντρώνεται στους νέους με ΣΚΠ-ΠΣ. Σε μια εποχή όπου οι νέοι μπορεί να αρχίζουν μια νέα καριέρα, ή σχέσεις ή και να κάνουν σχέδια για το μέλλον, το να διαγνωσθεί κάποιος , με μια χρόνια και δυνητικά ανίατη νόσο, όπως η ΣΚΠ - ΠΣ, μπορεί να οδηγήσει στην επαναξιολόγηση των στόχων και του γενικότερου προσανατολισμού τους στη ζωή.

Η ΠΟΑμΣΚΠ μέσω των εκδηλώσεων που οργανώνουν οι πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι της σε Αθήνα, Πάτρα, Λάρισα, Ιωάννινα, Πτολεμαΐδα, στοχεύει στην ενημέρωση του Κοινού που δεν γνωρίζει καθόλου, ή γνωρίζει πολύ λίγα πράγματα για τη νόσο. Είναι πολύ σημαντικό για τους πάσχοντες από ΣΚΠ-ΠΣ, να κατανοήσει η κοινωνία τι είναι η ΣΚΠ-ΠΣ και πως αυτή επηρεάζει τους πάσχοντες στην καθημερινότητα τους, για να δημιουργηθεί ένα πιο συνειδητοποιημένο περιβάλλον, όπου η έλλειψη συντονισμού και η αστάθεια στα Άτομα με ΣΚΠ-ΠΣ δεν θα ερμηνεύεται ως «μέθη», και η κόπωση δεν θα γίνεται αντιληπτή ως «τεμπελιά»!».

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass