Κλείνουν φαρμακεία σύμφωνα με τον ΠΦΣ

Δημοσίευση: 29 Μαϊ 2013 22:25 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:32

Ο  Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι "η απειλή του λουκέτου για 680 φαρμακεία σε όλη τη χώρα για τα  οποία έχουν εκδοθεί κατασχετήρια , είναι ορατή τον ερχόμενο μήνα, καθώς ο ΕΟΠΥΥ  παραμένει ασυνεπής προς τις πληρωμές του για το κλάδο των φαρμακοποιών. Η κατάσταση είναι «ασφυκτική» για χιλιάδες πλέον φαρμακοποιούς που αδυνατούν  το τελευταίο διάστημα να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις τους.
Σε συνάντηση του προεδρείου και μελών του Δ.Σ.  του Πανελληνίου  Φαρμακευτικού Συλλόγου με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Ελευθέριο  Παπαγεωργόπουλο στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ συζητήθηκαν καθυστερήσεις πληρωμών  αλλά και τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τον κλάδο.
Παρά τις πιέσεις το προεδρείο δεν έμεινε ικανοποιημένο από τις διαβεβαιώσεις του προέδρου του ΕΟΠΥΥ .  Η πρόταση των εκπροσώπων του ΠΦΣ  ήταν μέχρι τα τέλη του Ιουνίου να έχουν εξοφληθεί ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος.

Ακόμη ζήτησαν  να καθορισθεί σταθερή ημερομηνία πληρωμών κάθε μήνα,  όπως προβλέπουν οι νόμοι και η συλλογική σύμβαση Για τις  ληξιπρόθεσμες οφειλές των υπολοίπων ταμείων, ζήτησαν να ξεπερασθούν οι γραφειοκρατικές καθυστερήσεις που έχουν σαν αποτέλεσμα να μην προχωρούν οι πληρωμές  και τα χρήματα ενώ υπάρχουν, λιμνάζουν στα ταμεία του κράτους.

Το ΔΣ του Π.Φ.Σ. στη συνεδρίαση του που έγινε αμέσως μετά την συνάντηση, αποφάσισε να αναμένει την εξόφληση των οφειλομένων , προετοιμάζοντας σε  αντίθετη περίπτωση, διάφορες μορφές κινητοποιήσεων με νομικά ή συνδικαλιστικά μέσα".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass