ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΣΤΡΩΜΑ

Συμβουλές για καλύτερο ύπνο

Δημοσίευση: 31 Μαϊ 2013 12:45 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:35
 
Η αϋπνία και η κακή ποιότητα ύπνου επηρεάζουν αρνητικά την καθημερινή μας ζωή όπως επίσης και την επαγγελματική μας απόδοση. Για τους λόγους αυτούς είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα στη ζωή μας με στόχο να έχουμε ένα καλύτερο ύπνο ξεκινώντας από το κρεβάτι μας.
Όταν αγοράζετε στρώμα μη διστάζετε να το δοκιμάσετε. Ξαπλώστε, γυρίστε πλευρό και βεβαιωθείτε ότι πραγματικά είναι άνετο για εσάς. Για να κοιμάστε καλά, το στρώμα θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 με 15 εκατοστά μεγαλύτερο από το ύψος σας. Σημαντικό επίσης είναι να βεβαιωθείτε ότι για την κατασκευή του έχουν χρησιμοποιηθεί φυσικά υλικά έτσι ώστε να απολαμβάνετε τον ύπνο και αποφύγετε την πιθανότητα δυσάρεστων αλλεργιών. Τέλος μην ξεχνάτε ότι το μαξιλάρι θα πρέπει να είναι εξ ίσου ανατομικό με το στρώμα σας.
Ο ΤΥΠΟΣ
Τρεις είναι οι κυριότεροι τύποι στρωμάτων που κυκλοφορούν στην αγορά, υπάρχουν όμως και άλλοι που είναι συνδυασμός αυτών των τριών.
Με ανεξάρτητα ελατήρια (pocket springs): Καθένα είναι ξεχωριστά ντυμένο για να μπορεί να κινείται ανεξάρτητα από τα άλλα και να στηρίζει καλύτερα το σώμα.
Με κλασσικού τύπου ελατήρια: Τα ελατήρια είναι χαλύβδινες σπειρώσεις και διαφοροποιούνται στο πάχος και την πυκνότητα του σύρματος. Με αυτόν τον τρόπο κατασκευάζονται τα περισσότερα στρώματα.
Στρώματα χωρίς ελατήρια: Με αφρώδη ή άλλα υλικά, συνήθως με latex ή σε συνδυασμό με κοκοφοίνικα. Το καουτσούκ προσφέρει φυσική ανάρτηση ώστε το σώμα να προσαρμόζεται πλήρως.
Σημαντικό επίσης είναι να αντιμετωπίζετε σωστά το στρώμα σας:
-  Μην το διπλώνετε, το πλένετε ή το σιδερώνετε.
-  Αφαιρέστε όλα τα υλικά συσκευασίας πριν το χρησιμοποιήσετε.
-  Μην αφήνετε τα παιδιά να χοροπηδούν πάνω στο κρεβάτι.
-  Μην τοποθετείτε στρώμα σε ελαστικό πλαίσιο λαμαρίνα ή σήτα.
-  Οι σανίδες του κρεβατιού πρέπει να έχουν πάντα μεταξύ τους 1-2 εκατοστά απόσταση. Το καλύτερο βέβαια θα ήταν να τοποθετείτε το στρώμα πάνω σε τελάρο, αφού οι σανίδες μπορεί να σκεβρώσουν ή να μουχλιάσουν ενώ δεν διασφαλίζουν τη σωστή απόδοση του.
-  Τοποθετήστε το ειδικό προστατευτικό επίστρωμα. Το απλό υφασμάτινο κάλυμμα δεν είναι αρκετό.
-  Το στρώμα πρέπει να αερίζεται συχνά, τουλάχιστον μια φορά το εξάμηνο και να ξεσκονίζεται τακτικά, διαφορετικά η υγιεινή του επιβαρύνεται σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα.
-  Όλα τα στρώματα έχουν διάρκεια ζωής που δεν ξεπερνά τα 8 χρόνια. Μετά αρχίζουν οι φθορές.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass