Επιστημονικό Συμπόσιο Ογκολόγων στη Λάρισα

Δημοσίευση: 05 Ιουν 2013 15:50 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:41
Το δεύτερο Πανελλήνιο Συμπόσιο «Εξελίξεις και διλήμματα στον καρκίνο του παχέος εντέρου» με εμβόλιμη ημερίδα «Καρκίνος του παγκρέατος, σύγχρονη προσέγγιση» διοργανώνεται στη Λάρισα, στις 28 και 29 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Ιμπέριαλ.
Το Συμπόσιο διοργανώνεται από το Ογκολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λαρίσης «Κουτλιμπάνειο-Τριανταφύλλειο», την Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρεία «Καρκίνος: Εκπαίδευση, Έρευνα και Κλινική Πράξη» και το Ογκολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» με τη συνδιοργάνωση και αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας.
Με αφορμή τη διοργάνωση, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Συντονιστής Διευθυντής του Ογκολογικού Τμήματος του ΓΝ Λάρισας Αθανάσιος Αθανασιάδης σημειώνει πως «την πρώτη ημέρα του συμποσίου, σε θεματική στρογγυλή τράπεζα με τίτλο «Καρκίνος του παγκρέατος - Σύγχρονη προσέγγιση», θα ανασκοπηθεί όλη η σύγχρονη γνώση και οι διαγνωστικές και θεραπευτικές εξελίξεις στον καρκίνο του παγκρέατος.
Παραλλήλως ομάδα εργασίας εμπείρων παθολόγων ογκολόγων, παθολογοανατόμων και μοριακών βιολόγων θα συνεδριάσει με σκοπό την εκπόνηση συναινετικών κατευθυντηρίων οδηγιών για τις ενδείξεις και τις μεθοδολογίες ανίχνευσης των διαγνωστικών μοριακών αναλύσεων, που απαιτούνται για την λήψη θεραπευτικών αποφάσεων στην ογκολογία.
Η διεξαγωγή του συμποσίου αποτελεί φυσική συνέχεια του κατά κοινή ομολογία επιτυχημένου περυσινού αντιστοίχου πρώτου συμποσίου του Ιουνίου 2012 και τελείται υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος.
 
Το συμπόσιο επιδιώκει, μέσω της συμμετοχής επιστημόνων από όλες τις εμπλεκόμενες ειδικότητες, την θεώρηση των εξελίξεων στην έρευνα και στις αναδυόμενες θεραπευτικές προοπτικές στους καρκίνους του παχέος εντέρου και του παγκρέατος.
Το επιστημονικό πρόγραμμα φιλοδοξεί να προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία επίκαιρου απολογισμού της σύγχρονης γνώσεως και συζητήσεως των μελλουσών προοπτικών και ενδεχομένως να εξαλείψει κάποια θεραπευτικά ή διαγνωστικά διλήμματα. Οι συμμετέχοντες θα συμβάλουν ενεργώς στην επισκόπηση των νέων δεδομένων που αφορούν στην αιτιολογία, διάγνωση, πρόληψη, θεραπεία και μεταφραστική έρευνα των καρκίνων του παχέος εντέρου και του παγκρέατος» καταλήγει ο κ. Αθανασιάδης.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass