Το Κοινωνικό Ιατρείο Λάρισας για την απεργάι των γιατρών

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2013 15:38 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:42
Το Κοινωνικό ιατρείο – φαρμακείο Λάρισας   «Τόπος αλληλεγγύης» με αφορμή την απεργία των γιατρών σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «Έ όχι λοιπόν, εκεί που μας χρωστάνε, να μας παίρνουν και το βόδι. Την Παρασκευή 7 Ιουνίου έχει προκηρυχθεί απεργία των γιατρών και εργαζομένων στο δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας, με βασικό αίτημα την καθολική και δωρεάν πρόσβαση των πολιτών στο σύστημα υγείας και την στελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας με μόνιμο προσωπικό και τον απαιτούμενο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.
 
Εμείς ως κοινωνικό ιατρείο- φαρμακείο Λάρισας «Τόπος αλληλεγγύης» συμπαραστεκόμαστε στην απεργία αυτή, γιατί διαπιστώνουμε καθημερινά από τους ανθρώπους που επισκέπτονται το ιατρείο που είναι εκατοντάδες άνεργοι και ανασφάλιστοι, ότι βιώνουν τον αποκλεισμό από το σύστημα της δημόσιας υγείας.
Η κατάσταση στο χώρο της υγείας είναι πλέον δραματική και προφανώς γι’ αυτή τη κατάσταση δεν φταίνε οι υγειονομικοί, όπως προσπαθούν «κάποιοι» να μας πείσουν. Ας σταματήσουν λοιπόν να παίζουν, εκτός από την υγεία μας, και με την νοημοσύνη μας.
Γιατί έχουμε και εμείς «στοιχεία», που δεν είναι νούμερα και στατιστικά, αλλά εκατοντάδες άνθρωποι αποκλεισμένοι από την πρόσβαση στο πολυτιμότερο αγαθό , αυτό της υγείας.
Επειδή δεν μπορούμε να ανεχόμαστε να θυσιάζονται οι ανάγκες και τα δικαιώματα μας, όπως επιλέγει η τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού για να διασφαλιστούν οι δανειστές. Επειδή πλέον για όλους εμάς είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου.
Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα ο αποκλεισμός των ανασφάλιστων και άνεργων από το σύστημα υγείας γιατί είναι έγκλημα. Σαν συλλογικότητα αντιστεκόμαστε και συντασσόμαστε με τους αγώνες των υγειονομικών.  Καλούμε όλους τους πολίτες στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 11πμ στο Γενικό Νοσοκομείο.
Αυτός ο αγώνας δεν αφορά τους υγειονομικούς, αφορά πρωτίστως εμάς σαν κοινωνία, γιατί η δημόσια υγεία είναι δικαίωμα μας».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass