Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Δημοσίευση: 07 Ιουν 2013 20:40 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:44
Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν σήμερα η Ένωση Ιατρών Νοσηλευτηρίων και Κέντρων Υγείας Λάρισας και το Σωματείο Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας στην αυλή του Νοσοκομείου, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργία των ΟΕΝΓΕ-ΠΟΕΔΗΝ-ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, συμμετείχε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Λάρισας, με επικεφαλής τη βουλευτίνα Ηρώ Διώτη.
Το κλιμάκιο, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στον αγωνιζόμενο κλάδο των υγειονομικών και τονίζοντας ότι το Δημόσιο Σύστημα Υγείας βρέθηκε εξαρχής στο στόχαστρο των μνημονίων, μεταξύ άλλων επεσήμανε τα ακόλουθα:
«Η κατάσταση στο χώρο της υγείας επιδεινώνεται συνεχώς. Η υποχρηματοδότηση έχει οδηγήσει σε μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και υλικών. Νοσοκομεία κλείνουν ή συγχωνεύονται, το υγειονομικό και ιατρικό προσωπικό δεν πληρώνεται τις δεδουλευμένες εφημερίες και υπερωρίες ενώ παράλληλα απειλείται με απολύσεις ή σαρωτικές μετακινήσεις και οι πολίτες αδυνατούν να έχουν πρόσβαση σε επαρκή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Οι ελλείψεις και στο Γενικό και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας είναι τρομακτικές, τόσο σε προσωπικό όσο και σε υποδομές, μέσα και υλικά και εάν δε δοθεί άμεσα κάποια λύση, σύντομα δε θα είναι σε θέση να παράσχουν στους πολίτες τις ποιοτικές και δωρεάν υγειονομικές υπηρεσίες που κάθε πάσχων δικαιούται.
Η μνημονιακή συγκυβέρνηση και η ανεκδιήγητη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, συνεχίζοντας την ίδια εγκληματική πολιτική, σχεδιάζουν την παραπέρα μείωση των δαπανών για τη δημόσια υγεία με ολέθριες συνέπειας για το λαό.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ η επαρκής χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό ενός ολοκληρωμένου δημόσιου δωρεάν συστήματος υγείας με έμφαση στη Πρωτοβάθμια Φροντίδα - απέναντι στον χρεοκοπημένο ΕΟΠΥΥ - στο οποίο θα έχει πρόσβαση κάθε άνθρωπος που το έχει ανάγκη, αποτελεί προτεραιότητα.
Απέναντι σε αυτή την αντικοινωνική επίθεση της κυβέρνησης σε βασικά δικαιώματα των πολιτών, απαιτείται η συσπείρωση και η αγωνιστική κινητοποίηση όλης της κοινωνίας. Γι’ αυτό, καλούμε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Νοσοκομείων της πόλης μας να δημιουργήσει μέτωπο με την κοινωνία και τους πολίτες, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass