5η ΥΠΕ: Σεβόμαστε τις απόψεις όλων

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2013 16:55 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:48

Στις ανακοινώσεις της ΕΙΝΚΥΛ και τις απόψεις τοπικών πολιτικών φορέων, απαντά η 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδος, με δελτίο τύπου, αναφέροντας τα εξής:

«Η 5η Υ.Πε. εμπράκτως αποδεικνύει ότι σέβεται την κριτική από όπου και αν προέρχεται, είτε είναι καλοπροαίρετη, είτε υποκρύπτει άλλες σκοπιμότητες. Κατά συνέπεια, εκτός από τις προγραμματισμένες συναντήσεις με τις διοικήσεις και γιατρούς των νοσοκομείων ευθύνης της, είχε έναν πρόσθετο λόγο για μία εφ’ όλης της ύλης σύσκεψη με τον αν. διοικητή κ. Κ. Καραμπάτσα και Δ/ντή Ιατρικής Υπηρεσίας του κ. Απ. Κομνό του Γ. Ν. Λάρισας, με αφορμή τις πρόσφατες ανακοινώσεις της ΕΙΝΚΥΛ, καθώς και τις απόψεις που εκφράστηκαν από τοπικούς πολιτικούς φορείς. Σεβόμαστε κάθε άποψη και δεν υποτιμούμε προφανώς κανέναν.

Η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας ξεκαθάρισε ότι:

1.  Το Νοσοκομείο και οι κλινικές στο ΓΝΛ εφημερεύουν με απόλυτη ασφάλεια, όπως βεβαιώνει και η Ιατρική Υπηρεσία του νοσοκομείου. Μάλιστα , χάρη στις μαζικές προσλήψεις που έγιναν το 2010 πριν το σχετικό περιορισμό, η 5η ΥΠΕ εκτιμά ότι το νοσοκομείο αυτό σαφώς και βρίσκεται σε πλεονεκτικότερη θέση από άλλα όμορα ιδρύματα, ενώ η ροή πληρωμών εφημεριών και υπερωριών είναι απόλυτα έγκαιρη και ομαλή. Οι Λαρισαίες και οι Λαρισαίοι γνωρίζουν ότι προβλήματα σε δυναμικούς οργανισμούς όπως είναι τα Νοσοκομεία υπάρχουν ακόμη και όταν σπαταλούνταν οι  διπλάσιοι πόροι, υπάρχουν προφανώς και σήμερα. Δεν στρουθοκαμηλίζουμε.

2. Προς την κατεύθυνση αυτή προωθούμε τάχιστα κάθε τεκμηριωμένο αίτημα που μας υποβάλλεται από τους γιατρούς και τους εργαζομένους στη δημόσια υγεία και αναζητούμε τις βέλτιστες λύσεις  με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα και στις θυσίες που όλοι μας καταβάλλουμε στη δύσκολη συγκυρία που διέρχεται η χώρα. Υποβλήθηκε  άραγε κανένα αίτημα το οποίο αρνήθηκε η διοίκηση  του νοσοκομείου; Προς τι λοιπόν οι εκ των υστέρων διαπιστώσεις;

3. Βεβαιότατα υπάρχουν ζητήματα που αφορούν την ανανέωση του εξοπλισμού σε ένα νοσηλευτικό ίδρυμα αρκετά παλιό. Έχουν υποβληθεί όμως όλα αυτά τα έργα ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στο ΕΣΠΑ, ενώ και σε πολλές περιπτώσεις όταν δεν βρίσκονται τα μηχανήματα σε κατάσταση «end of life» , γίνονται οι απαραίτητες επισκευές. Για παράδειγμα στο Ακτινολογικό, όπου 3 μηχανήματα λειτουργούν και όχι το αντίθετο! Ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι συχνά ενστάσεις και δικαστικές προσφυγές ιδιαίτερα χρονοβόρες, «παγώνουν» διαδικασίες νέων προμηθειών και καθυστερούν νέες σημαντικές επενδύσεις. Μάλιστα με σχετική οδηγία του διοικητή κ. Λ.Μακρή και του αν. διοικητή κ. Δασταυρίδη, θα υπάρξει και νέα επιτόπια παράσταση κλιμακίου στην Αθήνα για να «τρέξουν» θέματα που παρουσιάζουν καθυστερήσεις.κι εδώ δεν μιλάμε για καθυστερήσεις που αφορούν το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, αλλά για κεντρικές εμπλοκές σε ορισμένα συγκεκριμένα είδη (ενδοφακοί) που αφορούν τα νοσοκομεία όλης της χώρας.

4. Δεν μπορεί όμως να υποτιμήσει κανείς το γεγονός ότι  με πολλή προσωπική και συλλογική δουλειά πετύχαμε την ολοκλήρωση της χρηματοδότησης της ΜΑΦ από εθνικούς πόρους, ένα έργο που είχε «βαλτώσει» επί χρόνια, ενώ κατορθώσαμε την ίδια στιγμή να εντάξουμε τον εξοπλισμό της νέας σύγχρονης αυτής μονάδας εντατικής θεραπείας στο ΕΣΠΑ με συντονισμένη προσπάθεια με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας. Το προσωπικό που προορίζεται για τη μονάδα αυτή όχι μόνο δεν φυλορροεί, αλλά αντίθετα εκπαιδεύεται και προετοιμάζεται συστηματικά για να ανταποκριθεί στα νέα πολύ σημαντικά καθήκοντά του.

5. Επίσης, με προσωπικές παρεμβάσεις και παραστάσεις στην Αθήνα, στο υπουργείο και στις αρμόδιες αρχές, φροντίσαμε να δώσουμε λύση στο φλέγον ζήτημα της έλλειψης αναισθησιολόγων και από μέρα σε μέρα αναμένεται στο ΓΝΛ η έναρξη εργασίας δύο ιατρών της πολύ σημαντικής αυτής ειδικότητας, που θα ανακουφίσει το χειρουργικό τομέα που αντιμετωπίζει προβλήματα.

6. Στη δύσκολη αυτή συγκυρία, χωρίς να αντιδικούμε ανούσια με κανέναν έχουμε στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών που δικαιολογημένα προστρέχουν στο ΕΣΥ. Θεωρούμε όλους τους εργαζόμενους που μοιράζονται αυτές τις αξίες και δεν εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες συνοδοιπόρους και συμπαραστάτες στο έργο μας.»     

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass