Δημοπρατείται ο εξομοιωτής Ακτινοθεραπείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2013 19:36 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:50

Δημοπρατείται ο νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας μετά την  έγκριση που έδωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Συγκεκριμένα πρόκειται για το ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο «Προμήθεια και Εγκατάσταση Εξομοιωτή Ακτινοθεραπείας για το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας», συνολικού προϋπολογισμού 800.000 € .

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Μέσα από το ΕΣΠΑ η αιρετή Περιφέρεια σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ και τις διοικήσεις των νοσοκομείων της Θεσσαλίας, επιθυμούμε να βελτιώσουμε τις υποδομές τους και να τα κάνουμε αποδοτικότερα. Εξοπλίζουμε και αναβαθμίζουμε τη δημόσια υγεία, με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου φροντίδας προς το κοινωνικό σύνολο. Είναι στα χέρια των φορέων πλέον να πραγματοποιήσουν άμεσα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να προχωρήσουν τα έργα αυτά και να έρθουν γρήγορα τα αποτελέσματα στην κοινωνία».         

Το έργο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση ενός εξομοιωτή ακτινοθεραπείας ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ήδη υπάρχοντα εξομοιωτή στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Πιο συγκεκριμένα το σύστημα του εξομοιωτή ακτινοθεραπείας αποτελείται από τα εξής τμήματα: ικρίωμα (gantry), γεννήτρια ακτίνων-Χ, ακτινολογική λυχνία, κατευθυντήρα-διαφράγματα, σύστημα ανίχνευσης εικόνας, εξεταστική τράπεζα, σύστημα χειρισμού καθώς και λογισμικό ελέγχου λειτουργίας.  

Το τμήμα ακτινοθεραπείας του ΠΓΝΛ είναι το μοναδικό στην περιοχής της Κεντρικής Ελλάδας (μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης) και καλύπτει ανάγκες πληθυσμού που υπερβαίνει αυτόν της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η λειτουργία του τμήματος Ακτινοθεραπείας έχει ως βασική προϋπόθεση την λειτουργία εξομοιωτή ακτινοθεραπείας. Χωρίς την ύπαρξη του τελευταίου, εμποδίζεται σημαντικά η λειτουργία του τμήματος με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός ασθενών να αναγκάζεται να απευθύνεται σε ακτινοθεραπευτικά κέντρα των δύο μεγάλων αστικών κέντρων. Το έργο αυτό αναβαθμίζει το επίπεδο υπηρεσιών του τμήματος ακτινοθεραπείας στους περίπου 2.800 καρκινοπαθείς της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Ελλάδας που εξυπηρετούνται από το ΠΓΝΛ, καθώς ο εξομοιωτής ακτινοθεραπείας είναι καθημερινά αναγκαίος για την εξομοίωση και το σχεδιασμό θεραπείας.

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται άμεσα η δημοσίευση του σχετικού διαγωνισμού από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας που είναι ο δικαιούχος, φορέας υλοποίησης και φορέας λειτουργίας του έργου, για την ανάθεση και εκτέλεσή του. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. μέσω του Προγράμματος «Θεσσαλία-Στερεά Ελλάδα-Ήπειρος 2007-2013» / Άξονας 4.                                

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass