ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣ ΤΟΥ Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Νεφροπαθείς σε απόγνωση...

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2013 2:44 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:52
 Γολγοθάς, έχει γίνει η διαδικασία αιμοκάθαρσης των νεφροπαθών του νομού Λάρισας, στην Ειδική Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης μας.
Εκτός του ότι βιώνουν στην καθημερινότητά τους, τις δυσκολίες ενός σοβαρού προβλήματος υγείας, ταλαιπωρούνται έτι περισσότερο και κατά τη διαδικασία της αιμοκάθαρσης, με μηχανήματα που πλέον χρήζουν αντικατάστασης λόγω παλαιότητας και εμφάνισης προβλημάτων.
Αυτό καταγγέλλει, μεταξύ άλλων, ο Σύλλογος Νεφροπαθών πολιτών ν. Λάρισας «Ο Αγιος Αχίλλειος», τα μέλη του οποίου πραγματοποίησαν χθες συνέλευση, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Σωτήρος, που βρίσκεται στην Πλατεία Αβέρωφ Λάρισας, για να συζητήσουν θέματα που τους απασχολούν.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου π. Γεώργιο Ντάρδα, «τα μηχανήματα αιμοκάθαρσης είναι εικοσαετίας και ως και τούτου έχουν προβλήματα και η όλη διαδικασία της αιμοκάθαρσης δεν γίνεται σωστά, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι νεφροπαθείς και να έχουν προβλήματα στην υγεία τους. Χρειάζονται αντικατάσταση και το θέμα αυτό το θίξαμε στη διεύθυνση του Γ.Ν.Λ. αλλά και στον διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Μακρή, ζητώντας τους να επέμβουν το δυνατόν συντομότερα. Αναμένουμε απάντηση...».
Ο πρόεδρος, συμπλήρωσε επίσης, ότι σύμφωνα με διαθήκη Λαρισαίου, που άφησε κληροδότημα ένα κατάστημα στο Γ.Ν.Λ., προβλεπόταν με την πώλησή του τα χρήματα να διατεθούν στη Μονάδα Αιμοκάθαρσης του Γ.Ν.Λ. κάτι που δεν έγινε ακόμη κι ας έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της πώλησης του εν λόγω κληροδοτήματος. Ο Σύλλογος ζητά να διατεθούν τα χρήματα της πώλησης του ακινήτου, στην αγορά νέων μηχανημάτων αιμοκάθαρσης, όπως άλλωστε ήταν και ο όρος του κληροδότη.
Παράλληλα ζητά και τη μεταφορά της Μονάδας στο ισόγειο, για να γίνει πιο λειτουργική.
Ένα άλλο θέμα που απασχόλησε τη συνέλευση ήταν η καθυστέρηση του ΟΓΑ, από το 2012, να πληρώσει το επίδομα μεταφορικών, για τις μετακινήσεις των νεφροπαθών ασφαλισμένων του, προς τη Μονάδα Αιμοκάθαρσης. Μετά από επαφές που είχε ο Σύλλογος, με τη διεύθυνση του τοπικού παραρτήματος του ΟΓΑ στη Λάρισα, ενημερώθηκε ότι εντός των ημερών θα καταβληθεί αναδρομικά το επίδομα, αλλά μόνο των μηνών του 2013.
Να σημειωθεί ότι το 60% των νεφροπαθών του νομού Λάρισας, είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ.
Τέλος αναφέρθηκε ότι με επιστολή του το Δ.Σ. του Συλλόγου, ζήτησε τόσο από το Α.Υ.Σ. (Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο) του Υπουργείου Υγείας, όσο και από την 5η ΥΠΕ, να εξετάσει το θέμα της αλλαγής των όρων καταβολής του χρηματικού ποσού που δικαιούνται οι νεφροπαθείς, για τα έξοδα της χιλιομετρικής απόστασης που διανύουν προκειμένου να υποβληθούν σε αιμοκάθαρση, από διάφορα μέρη του νομού προς τη Λάρισα. Ειδικότερα ζητά, το ύψος του χρηματικού ποσού, να αντιστοιχεί στην ακριβή χιλιομετρική απόσταση που διανύει ο καθένας ξεχωριστά και να καταργηθούν οι τρεις κατηγορίες που ισχύουν σήμερα και θεωρείται ότι αδικούν πολλούς.
Αυτές είναι: α) Γι’ αυτόν που διανύει μέχρι 50 χλμ. δικαιούται 400 ευρώ, β) Από 50 χλμ. μέχρι και 80 χλμ. δικαιούται 550 ευρώ και γ) για πάνω από 80 χλμ., 800 ευρώ.
 
Λ.Κ.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass