Το ΠΑΜΕ Υγείας για την παραίτηση Νταλέκου

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2013 21:05 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:52
Με αφορμή την παραίτηση του καθηγητή Γ. Νταλέκου απ’ τη Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, η Γραμματεία Λάρισας του ΠΑΜΕ Υγείας σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως «επιβεβαιώνεται η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία και οι υπηρεσίες υγείας, οδηγώντας σε τραγικές συνέπειες που οδηγούν ακόμη και στο θάνατο δεκάδες περιπτώσεις ανθρώπων των λαϊκών οικογενειών. Η υγειονομική περίθαλψη, η πρόνοια, η πρόληψη, για τις λαϊκές οικογένειες καθίστανται απαγορευτικά αγαθά που θυσιάζονται στο βωμό της κερδοφορίας των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρηματικών, ώστε να ξεπεράσουν την κρίση φορτώνοντας τα βάρη στο λαό.
Οι διαβεβαιώσεις και τα οικονομικά αποτελέσματα που συνεχώς μας παρουσιάζουν η κυβέρνηση, οι διοικήσεις των νοσοκομείων και της ΥΠΕ, απλά επιβεβαιώνουν τις τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς, προσωπικό, μηχανήματα και προμήθειες. Για την κατάσταση πρόσφατα προχωρήσαμε σε καταγγελίες για τα περισσότερα μηχανήματα που είναι εκτός λειτουργίας χωρίς να πάρουμε καμιά απάντηση επί της ουσίας, απ’ τη διοίκηση του ΓΝΛ και της ΥΠΕ.
Δεν πρόκειται για νοικοκύρεμα και περιορισμό της σπατάλης αλλά για άγριο πετσόκομμα αναγκαίων πόρων, για την ασφαλή και στοιχειώδη περίθαλψη των ασθενών. Σε συνδυασμό με την καταλήστευση των πόρων και των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, το κόψιμο της κρατικής χρηματοδότησης, την πλήρη εμπορευματοποίηση της υγείας και τα χαράτσια που φορτώνονται στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας, το επόμενο διάστημα θα θρηνούμε μαζικά θύματα στις οικογένειές μας, ακόμα και από αρρώστιες που αντιμετωπίζονται εύκολα και πλήρως με τη σημερινή τεχνογνωσία και επιστημονική γνώση.
Επιπλέον οι διορισμένοι απ’ την κυβέρνηση διοικητές, αποφεύγουν να πουν την αλήθεια και καταφεύγουν σε απειλές και συκοφαντίες εναντίον των γιατρών και εργαζομένων που καταγγέλλουν τις ελλείψεις. Για παράδειγμα δεν παρουσιάζουν στοιχεία για το πόσα χρήματα έχασαν τα νοσοκομεία απ’ το κούρεμα του χρέους με την απαξίωση των ομολόγων που ανάγκασαν τα νοσοκομεία να αγοράσουν λίγες μέρες πριν το κούρεμα. Άραγε τα χρήματα που ζητάνε απ’ την κληρονομιά στο Γενικό Νοσοκομείο οι νεφροπαθείς, υπάρχουν ή εξανεμίστηκαν στο κούρεμα; Τέτοια στοιχεία θα μας παρουσιάσει αναλυτικά ο κ. Μακρής; Πόσα ήταν τα αποθεματικά των νοσοκομείων της Θεσσαλίας πριν το κούρεμα και πόσα είναι σήμερα; Ποια ήταν τα ποσά και πότε μετατράπηκαν σε ομόλογα;
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι αυταπασχολούμενοι, οι μετανάστες, καμιά εμπιστοσύνη, καμιά αξιοπιστία δεν πρέπει να δίνουν στα λεγόμενα της κυβέρνησης και των διοικήσεων που εφαρμόζουν με ή χωρίς μνημόνια την πολιτική μετατροπής των νοσοκομείων και των υπηρεσιών υγείας σε επιχειρήσεις με τη λογική της ανταποδοτικότητας. Η πολιτική που ακολουθούν είναι συνειδητή δεν υπάρχει κανένα λάθος και καμία ανικανότητα. Είναι ικανότατοι και έχουν σκοπό να αφαιμάξουν μέχρι το τελευταίο ευρώ της λαϊκής οικογένειας πατώντας πάνω σε στοιχειώδεις λαϊκές ανάγκες όπως η υγεία. Στο στόχαστρο είναι κάθε δικαίωμα, κάθε κατάκτηση που γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια. Απέναντί τους χρειάζεται αγώνας σύγκρουσης, ρήξη με την πολιτική και τα συμφέροντα που εκπροσωπούν. Την υπόθεση της διεκδίκησης να την πάρουν στα χέρια τους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι ίδιες οι λαϊκές οικογένειες με μαζική συμμετοχή και αποφασιστικό ταξικό αγώνα μέσα από σωματεία, συλλόγους, λαϊκές επιτροπές στις γειτονιές, με βασικό αίτημα, δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, καμιά επιχειρηματική δράση στη υγεία» καταλήγει το ΠΑΜΕ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass