Ιατρική Λάρισας: Νέος πρόεδρος ο Ιωαν. Στεφανίδης

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2013 22:19 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:02

Ο καθηγητής Παθολογίας - Νεφρολογίας Ιωάννης Στεφανίδης, είναι ο νέος πρόεδρος του Ιατρικού Τμήματος Λάρισας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ο κ. Στεφανίδης που εκλέχθηκε χθες μετά από αρχαιρεσίες, θα αναλάβει επισήμως καθήκοντα του προέδρου της σχολής από το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος και με διετή θητεία.

Ουσιαστικά ωστόσο, ως αντιπρόεδρος τη σχολής, ο κ. Στεφανίδης εκτελεί ήδη χρέη προέδρου μετά την πρόσφατη παραίτηση του προέδρου της Ιατρικής καθηγητή Ιωάν. Φεζουλίδη ο οποίος παραιτήθηκε επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Ο κ. Στεφανίδης ήταν ο μοναδικός υποψήφιος  στις χθεσινές αρχαιρεσίες στις οποίες ψήφισαν 90 εκλέκτορες, λαμβάνοντας 73 ψήφους επί 89 εγκύρων ψηφοδελτίων (βρέθηκαν 16 λευκά και 1 άκυρο).

Με αφορμή την εκλογή του, ο κ. Στεφανίδης, με δήλωσή του στην «Ε» παρέπεμψε στην προεκλογική του δέσμευση, σημειώνοντας ότι «η σημερινή εκλογική διαδικασία ήταν σημαντική λόγω του πολύπλοκου διακυβεύματος που εμπεριέχει για το Τμήμα Ιατρικής.

Η νέα διοίκηση της Ιατρικής θα βρεθεί αντιμέτωπη με πολύ σκληρές και συγκεκριμένες προκλήσεις: Την ετερόκλητα καθοδηγούμενη αλλά σαφώς συστηματική προσπάθεια να υποβαθμιστεί και να διαστρεβλωθεί η κοινωνική προσφορά του Ιατρικού Τμήματος.

Την κρατική υποχρηματοδότηση χωρίς εμπεριστατωμένη εναλλακτική πρόταση, π.χ. απολύτως ακαθόριστο το βαθμό ανταποδοτικότητας στο ίδιο το Τμήμα από τις δραστηριότητες των μελών του.

Τη διοικητικά διαταραγμένη λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου που υπαγορεύεται από την κρίση αλλά εμπεριέχει και στοιχεία προσωπικής εμπάθειας. Τη μισθολογική υποβάθμιση των καθηγητών Ιατρικής, συνοδευόμενη από νομικά ακαθόριστο καθεστώς σχετικά με το ελεύθερο επάγγελμα με κενά που ξεπερνούν τα όρια της ασύγγνωστης αμέλειας. Στην προσπάθεια αυτή κανείς δεν περισσεύει» καταλήγει ο κ. Στεφανίδης.

Σημειώνεται πως το νέο καθεστώς προβλέπει ότι ο πρόεδρος ορίζει ο ίδιος αντιπροέδρους του Τμήματος κατά αντικείμενο (σ.σ. στο παρελθόν οι αντιπρόεδροι προέκυπταν από αρχαιρεσίες)  εξέλιξη που αναμένεται από το νέο ακαδημαϊκό έτος και αφού ο κ. Στεφανίδης αναλάβει επισήμως καθήκοντα προέδρου.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass