Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον "Αριστέα"

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2013 22:15 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:05
Τα "σοβαρά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η απουσία διοίκησης, η παραίτηση της διευθύντριας και η άδεια της αναπ. Διευθύντριας, στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων «Ο Αριστεύς» και στα παραρτήματά του (Κέντρο Προστασίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΚΠΑΑ) Γιάννουλης και Κέντρο Στήριξης Αυτιστικών Ατόμων (ΚΕΣΑΑ) Μαγνησίας), θέτοντας, εκτός από τους εργαζόμενους σε δυσχερή κατάσταση, σε κίνδυνο την ίδια την ευημερία ή/και την επιβίωση των περιθαλπομένων" έθεσαν με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Εργασίας βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, με πρωτοβουλία των Λαρισαίων βουλευτών Ηρώς Διώτη και Δημήτρη Γελαλή.
Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι «ήδη από τον Ιανουάριο του 2013 και την παραίτηση της διοικήτριας, ο φορέας απώλεσε τη δυνατότητα χρήσης των αντίστοιχων ΚΑΕ από τον προϋπολογισμό για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του. Για την κάλυψη των όποιων δαπανών, έκανε χρήση της επιχορήγησης από το κρατικό λαχείο, η οποία όμως πλέον έχει εξαντληθεί. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, είναι σήμερα να μη δύναται να προχωρήσει σε δαπάνες για τρόφιμα, φάρμακα κ.α. για την κάλυψη βασικών αναγκών των περιθαλπόμενων και των εκπαιδευόμενων, θέτοντας ακόμη και την υγεία τους σε σοβαρό κίνδυνο. Μάλιστα, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, και συγκεκριμένα από τον Αύγουστο, θα υπάρξει πρόβλημα και με την καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζομένους του φορέα».
Οι βουλευτές ρώτησαν τον υπουργό γιατί «ενώ ήταν εις γνώσιν του η όλη κατάσταση τόσους μήνες, δεν προχώρησε στις ενδεδειγμένες πράξεις για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του φορέα», καθώς σε «σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προχωρήσει για την τοποθέτηση νέας Διοίκησης και τον ορισμό εκκαθαριστή της Υπηρεσίας», επισημαίνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ είχε έγκαιρα προειδοποιήσει για τις συνέπειες που, αργά ή γρήγορα, θα επέφερε η συγχώνευση προνοιακών δομών στη λειτουργία τους. Πλέον υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι με το ΘΧΠ “Αριστεύς” και τα 2 παραρτήματά του, τους εξυπηρετούμενους περιθαλπόμενους και εκπαιδευόμενους και τις οικογένειές τους, αλλά και το εργασιακό μέλλον των, διαφόρων κατηγοριών και ειδικοτήτων, εργαζομένων στον φορέα».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass