ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ Ο ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Μάχη με τον χρόνο για τα έργα του ΕΣΠΑ

* Νέο ψηφιακό ακτινοδιαγνωστικό συγκρότημα στο Πανεπιστημιακό

Δημοσίευση: 27 Νοε 2015 0:21

 

Για διαρκή μάχη και αγώνα δρόμου μέχρι τα τέλη της χρονιάς ώστε να μην χαθεί κανένα από τα μηχανήματα που μέσω ΕΣΠΑ θα αναβαθμίσουν καίρια τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό των δύο νοσοκομείων της Λάρισας, έκαναν λόγο χθες ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Νέστορας Αντωνίου και ο διοικητής των δύο ιδρυμάτων Κώστας Καραμπάτσας.

Στο περιθώριο της υπογραφής της σύμβασης προϋπολογισμού 473.550 ευρώ που αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση νέου ψηφιακού τηλεχειριζόμενου ακτινοδιαγνωστικού συγκροτήματος πολλαπλών χρήσεων για το εργαστήριο ακτινοδιαγνωστικής – ιατρικής απεικόνισης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, ο περιφερειάρχης έστειλε συγκεκριμένο μήνυμα ότι «οι φορείς της περιοχής τάσσονται υπέρ της δημόσιας υγείας και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όσοι κινούνται σε άλλο μήκος κύματος».

Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους σε ποιους απευθύνεται, ο κ. Αγοραστός έκανε λόγο για «κάποιες εταιρίες φοβούμενες και μη συνεργαζόμενες».

Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι είχε προηγηθεί – ενώπιον των δημοσιογράφων - έντονη συζήτηση μεταξύ του κ. Αγοραστού και του εκπροσώπου της εταιρίας Siemens που θα φέρει το νέο ακτινοδιαγνωστικό συγκρότημα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και έχει αναλάβει να φέρει τον νέο μαγνητικό τομογράφο στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης.

«Αντιστεκόμαστε, δεν παραδινόμαστε», τόνισε ο περιφερειάρχης, «αν και υπάρχουν πολλές αντιξοότητες και αστοχίες. Μέλημά μας είναι η συνεχής αναβάθμιση των δημόσιων νοσοκομείων της περιοχής και αναζητούμε έξυπνες λύσεις ώστε να μην χαθεί κανένα νέο μηχάνημα για τα ιδρύματα».

Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Νέστορας Αντωνίου και ο διοικητής των δύο νοσοκομείων της Λάρισας Κώστας Καραμπάτσας συμφώνησαν από την πλευρά τους ότι γίνεται συνεχής αγώνας και προσπάθεια ώστε μέχρι το τέλος του έτους να προμηθευτεί το νοσοκομείο όλα εκείνα τα μηχανήματα μακράς πνοής που θα αναβαθμίσουν για μία δεκαετία τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του.

Ο κ. Αντωνίου εκτίμησε ότι μπορεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου να έχει έρθει και ο μαγνητικός τομογράφος στο Γενικό Νοσοκομείο, ενώ εξέφρασε τους φόβους του ότι μπορεί να χαθούν κάποια έργα που δεν έχουν ακόμα συμβασιοποιηθεί.

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός που τόνισε ότι «θέλουμε να συμβασιοποιηθούν όλα τα έργα. Εάν συμβεί αυτό, μπορούμε να δώσουμε προκαταβολή ύψους 50%. Αυτό σημαίνει πως μέχρι το τέλος του χρόνου οι υπηρεσίες πρέπει να τρέξουν «συγχρονισμένα». Πρέπει όλοι να δώσουν προτεραιότητα ώστε να συμβασιοποιηθούν όλα τα έργα, να πάμε στις διαδικασίες άμεσης προκαταβολής και μετά να γίνει από τις αρμόδιες επιτροπές οι επί τόπου πιστοποιήσεις».

Μιλώντας τέλος για το ακτινοδιαγνωστικό συγκρότημα με το οποίο εξοπλίζεται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, ακτινολόγος Ιωάννης Φεζουλίδης τόνισε ότι «αποκαθίσταται το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με την παλαίωση των μηχανημάτων στο νοσοκομείο. Το νέο μηχάνημα ήταν απολύτως απαραίτητο καθώς υλοποιεί εξειδικευμένες εξετάσεις που κανείς άλλος δεν κάνει στη Θεσσαλία. Είναι μάλιστα σημαντικό το γεγονός ότι πέρα από τους ακτινολόγους μπορεί να εξυπηρετήσει και άλλες ειδικότητες, όπως ουρολόγους και γαστρεντερολόγους».

Ο κ. Φεζουλίδης επισήμανε ότι θα ακολουθήσει ο εξοπλισμός και με δεύτερο ανάλογο μηχάνημα, για τον χειρισμό του οποίου επίσης υπάρχει το εξειδικευμένο προσωπικό στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass