«ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ» ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αντιφυματικά εμβόλια αλλά όχι για τους μαθητές

Δημοσίευση: 27 Νοε 2015 0:23

Αποκαταστάθηκε η ροή προμήθειας αντιφυματικών εμβολίων για την κάλυψη των αναγκών, στα φαρμακεία των δύο Νοσοκομείων της Λάρισας (Γενικού και Πανεπιστημιακού), από το ίδρυμα «ΠΑΣΤΕΡ», όπως επιβεβαιώνει η διοίκησή τους, ενώ αντίθετα εκκρεμεί ακόμη η προμήθεια αντίστοιχων εμβολίων για την υλοποίηση του εθνικού προγράμματος εμβολιασμού του μαθητικού πληθυσμού σχολείων της Λάρισας.

Αναλυτικότερα, ομαλά διεκπεραιώνεται η όποια ανάγκη προκύπτει για εμβολιασμό ομάδων πολιτών, από τα δύο Νοσοκομεία, καθώς υπάρχει επάρκεια εμβολίων, από τη στιγμή που «λύθηκαν τα χέρια» της διοίκησής τους, να προβεί στην αποστολή εγγράφου με το αίτημά της στους αρμόδιους φορείς, μετά την επαναλειτουργία του διοικητικού συμβουλίου της.

Απ’ την άλλη, σε αναμονή σχετικής απόφασης, προμήθειας αντιφυματικών εμβολίων για τους μαθητές της Λάρισας, από το Υπουργείο Υγείας, βρίσκεται η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που είναι αρμόδια για την παραλαβή και κατανομή τους, προκειμένου να ξεκινήσει ο μαθητικός αντιφυματικός εμβολιασμός.

Η καθυστέρησή του, επιβαρύνει ακόμη περισσότερο αυτήν την αποστολή, καθώς όλο και μειώνεται το περιθώριο του χρόνου υλοποίησής του.

Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass