Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Ελεύθερη η πρόσβαση ανασφάλιστων στα νοσοκομεία

* Στην Επιτροπή Αξιολόγησης κλήθηκαν Θεσσαλοί διοικητές νοσοκομείων ενόψει αλλαγών

Δημοσίευση: 28 Νοε 2015 21:19

 

Στην ανασυγκρότηση του Πανθεσσαλικού Τμήματος Υγείας του κόμματος, αφορούσε σύσκεψη που έγινε χθες στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας με τη συμμετοχή βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από την περιοχή.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης συζητήθηκαν και επείγοντα θέματα των υπηρεσιών υγείας με τον βουλευτή Τρικάλων και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Εργου Σ. Παπαδόπουλο να ενημερώνει τους παρευρεθέντες για τις κυβερνητικές προτεραιότητες.

Με τον κ. Παπαδόπουλο να σημειώνει πως από την ερχόμενη Δευτέρα τίθεται σε διαβούλευση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας («επείγοντα μέτρα ανακούφισης από την ανθρωπιστική κρίση και διασφάλισης υγειονομικής κάλυψης του πληθυσμού») με το οποίο μεταξύ άλλων, εξασφαλίζεται η ελεύθερη πρόσβαση των ανασφάλιστων στις δημόσιες δομές υγείας, καταργείται το 1 ευρώ ανά συνταγή, καταργείται η παρακράτηση των συντάξεων ενώ τέλος ρυθμίζονται θέμα των ιατρών ΕΣΥ.

Με τον κ. Παπαδόπουλο να διευκρινίζει στην «Ε» πως το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί πρόσκληση ενδιαφέροντος για τις θέσεις διοικητών και υποδιοικητών στα νοσοκομεία ενώ οι νυν διοικητές θεσσαλικών νοσοκομείων κλήθηκαν από την Επιτροπή Αξιολόγησης.