ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΩΧΡΑ ΚΗΛΙΔΑ"

Προσέχουμε για να έχουμε... τα μάτια μας

Δημοσίευση: 30 Νοε 2015 0:17
Όσα πρέπει να γνωρίζουν για τη συνηθέστερη πάθηση της Τρίτης Ηλικίας ενημέρωσε τα μέλη του συνδέσμου ο οφθαλμίατρος κ. Δημ. Κουφάκης Όσα πρέπει να γνωρίζουν για τη συνηθέστερη πάθηση της Τρίτης Ηλικίας ενημέρωσε τα μέλη του συνδέσμου ο οφθαλμίατρος κ. Δημ. Κουφάκης

Για την ωχρά κηλίδα, τη συνηθέστερη πάθηση των ματιών η οποία χτυπάει όλο και περισσότερους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας ενημερώθηκαν χθες τα μέλη και οι φίλοι του Ελληνοβρετανικού Συνδέσμου Λάρισας.

Η ειδική εκδήλωση έγινε το μεσημέρι στο ξενοδοχείο "Διόνυσος" με ομιλητή τον χειρουργό οφθαλμίατρο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Ι. Κουφάκη. Ο πρόεδρος του συνδέσμου κ. Λάμπρος Γερογιώκας παρουσιάζοντας τον ομιλητή, εξέφρασε τις ευχαριστίες της διοίκησης για την άμεση ανταπόκρισή του να παραστεί και να ενημερώσει τα μέλη τους για το συγκεκριμένο οφθαλμολογικό πρόβλημα και εξήρε την επιστημονική του κατάρτιση μιας και ο κ. Κουφάκης είναι ειδικός στις παθήσεις ωχράς κηλίδας.

Ο κ. Κουφάκης με απλό και κατανοητό τρόπο εξήγησε τι πρέπει να γνωρίζουν, τι είναι η συγκεκριμένη πάθηση, τα συμπτώματα, πώς θα καταλάβουν εάν έχουν προβλήματα στην όρασή τους που να οφείλονται σε αλλοιώσεις της ωχράς κηλίδας, τα στάδια εξέλιξής της, και τη θεραπεία αντιμετώπισής της.

Με τις επισημάνσεις που έκανε ο κ. Κουφάκης σε όλους έγινε αντιληπτό πως από μια ηλικία πρέπει να αξιολογείται η υγεία των ματιών μας με πλήρη οφθαλμολογικό έλεγχο στον οποίο συμπεριλαμβάνεται απαραίτητα η εξέταση του αμφιβληστροειδή και της ωχράς κηλίδας. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούμε όλοι μας να γνωρίζουμε εγκαίρως αν έχουμε κάποιο πρόβλημα που θα χρειασθεί περαιτέρω διερεύνηση...

Γ.Ν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass