Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΑΣ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ

Σπινθήρας άναψε φωτιές σε εργαζόμενους…

* Στάση εργασίας από συναδέλφους του στο πλευρό του και η διοίκηση του ιδρύματος

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2015 0:54

 

Στο πλευρό συναδέλφου τους που διώκεται για περιστατικό που συνέβη προ διετίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας τάσσονται οι μεταφορείς ασθενών του ιδρύματος, οι οποίοι πραγματοποίησαν χθες τρίωρη στάση εργασίας, συνέλευση και παραστάσεις διαμαρτυρίας τόσο στον διοικητή της 5ης ΥΠΕ, Νέστορα Αντωνίου όσο και στον διοικητή των δύο νοσοκομείων της πόλης, Κώστα Καραμπάτσα.

Ειδικότερα, το βράδυ της 18ης Δεκεμβρίου του 2013, κατά τη μεταφορά ασθενούς που χρειαζόταν οξυγόνο, δημιουργήθηκε σπινθήρας και στη συνέχεια φωτιά που θα μπορούσε να τραυματίσει τον ασθενή αλλά και άλλους που βρίσκονταν στον συγκεκριμένο θάλαμο του νοσοκομείου.

Οι μεταφορείς ασθενών υποστηρίζουν ότι όχι μόνο δεν ευθύνεται ο συνάδελφός τους για το περιστατικό, αλλά ήταν ο ίδιος που ενήργησε ώστε να αντιμετωπιστεί προκειμένου να μην υπάρξει μεγάλη καταστροφή στο νοσοκομείο.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του σωματείου, Λάμπρος Τσιάμπαλης, οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία απολύτως εκπαίδευση για τη χρήση φιάλης οξυγόνου που ενσωματώνεται στο καροτσάκι μεταφοράς, ενώ θυμίζει περιστατικό που συνέβη σε Κέντρο Υγείας της περιοχής πρόσφατα και είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει το ένα του μάτι συνάδελφός τους.

Οι μεταφορείς ασθενών κάνουν παράλληλα αναφορά για σειρά άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, όπως η μεγάλη έλλειψη προσωπικού, αλλά και οι σοβαρές ελλείψεις σε φορεία και καροτσάκια.

Στη χθεσινή τους κινητοποίηση παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Τραυματιοφορέων, με τον πρόεδρο Γιάννη Πλαγιανάκο να τονίζει ότι οι πολλές ελλείψεις στο προσωπικό – είναι μειωμένο κατά περίπου 50 % - τους αναγκάζουν να ασκούν αλλότρια καθήκοντα, όπως νεκροτόμων, εργατών ή και νοσηλευτών, ενώ εργάζονται χωρίς να πληρώνονται υπερωρίες και νυχτερινά και με πολλές περικοπές στα δεδουλευμένα τους.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Στο πλαίσιο της χθεσινής τους κινητοποίησης, οι μεταφορείς ασθενών του νοσοκομείου συναντήθηκαν με τον διοικητή Κώστα Καραμπάτσα και τη διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Κωνσταντίνα Ζησοπούλου.

Η διοίκηση του νοσοκομείου εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή της στον διωκόμενο συνάδελφό τους και ξεκαθάρισε ότι θα σταθεί στο πλευρό του όχι μόνο ηθικά αλλά και έμπρακτα.

Αναφορικά με την ενασχόληση των μεταφορέων ασθενών με αλλότρια καθήκοντα, ο κ. Καραμπάτσας ανέφερε ότι σε συνεννόηση με τη διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, πρόκειται να οριοθετηθούν οι αρμοδιότητες όλων στην υπηρεσία, ώστε να υπάρξει σαφές σχέδιο εργασίας, χωρίς επικαλύψεις αρμοδιοτήτων.

Ανοιχτό παραμένει ασφαλώς το ζήτημα του μικρού αριθμού εργαζόμενων, με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης να απαιτούν την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Μ.Κ.