«Έχουμε...γλαρόσουπα»

Δημοσίευση: 26 Νοε 2015 8:27

 

*…ΝAI καλά. Συμμετοχή στις εκλογές (λέμε τώρα) της Νέας Δημοκρατίας, «ονειρεύονται» οι υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος. «Μην φάτε έχουμε γλαρόσουπα», θα μπορούσαν να τους απαντήσουν πολλοί εκ των «οπαδών» του κόμματος οι οποίοι την περασμένη Κυριακή σηκώθηκαν οι άνθρωποι να πάνε να ψηφίσουν και βρέθηκαν άθελά τους να συμμετέχουν στο γνωστό κάζο.

Τουλάχιστον αυτό ήταν το πνεύμα μεταξύ των περισσοτέρων την περασμένη Κυριακή, καθώς τους είχαν… ανάψει τα λαμπάκια από την ακύρωση των εκλογών και αυτού του τύπου τα σχόλια έκαναν. «Σιγά μην ξαναπάω», «αυτοί δεν μπορούν να κάνουν εκλογές θέλουν και να κυβερνήσουν», «τι ρεζιλίκια είναι αυτά» και άλλα ανάλογα εξόχως «κολακευτικά» για το κόμμα και… ενθαρρυντικά για τη συμμετοχή της επόμενης φοράς.

***

* ΚΑΙ να φανταστεί κανείς, ότι στις προηγούμενες εκλογές το 2009 τότε μεταξύ Ντόρας και Σαμαρά είχαν ψηφίσει εκεί γύρω στους 850.000 και βάλε. Για αυτές τις εσωκομματικές και εφόσον γίνονταν την περασμένη Κυριακή-ούτε τολμούσαν στη ΝΔ να ονειρευτούν τέτοιο νούμερο γιατί στο μεταξύ έχουν συνολικά αλλάξει επί το δραματικότερον οι συνθήκες στην Ελλάδα και βεβαίως στην πολιτική. Οι αισιόδοξοι, που πόνταραν και στη συμμετοχή γιατί ως γνωστόν θα έπαιζε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος έλεγαν ότι θα ήταν ικανοποιητικό να ανέλθουν οι ψηφοφόροι στις 400 χιλιάδες… Οι… άλλοι, οι απαισιόδοξοι που δεν κόβονταν και τόσο για το θέμα της συμμετοχής υπολόγιζαν 250 με 300 χιλιάδες το μάξιμουμ.

Πάντως, αν κρίνει κανείς από την Κυριακή το πρωί και την προσέλευση φαίνεται ότι είχε διάθεση ο κόσμος να ψηφίσει… Τώρα όμως… Εκλογές με ολίγους από ψηφοφόρους προβλέπουν οι περισσότεροι.

Μ.Η.Α.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass