Ο ΜΑΞΙΜΟΣ ΜΕ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ Β. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Δεν εξηγεί την πτώση της τιμής στο γάλα

*Οι συμβουλές του σε μαθητές που βρέθηκαν στη Βουλή

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2018 15:34

«Η απάντηση του ΥΠΑΑΤ στην ερώτησή μου για τις τιμές στο αιγοπρόβειο γάλα, τη σύσταση της Διεπαγγελματικής της Φέτας και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, ήταν “άλλα αντ’ άλλα της Παρασκευής το γάλα!”. Δεν μας έκανε σοφότερους ούτε για τους λόγους πτώσης της τιμής στο γάλα ούτε για την αποφασιστικότητα του υπουργείου να αναλάβει πρωτοβουλίες.

Αντιθέτως, αποφεύγει να απαντήσει στην ουσία του προβλήματος που αγγίζει πλέον κάθε νοικοκυριό κτηνοτρόφου: Πού οφείλονται οι μειώσεις της τιμής στο γάλα; Αν συνεχιστεί ο κατήφορος θα ερημώσουν και τα χωριά που μένουν ζωντανά λόγω της κτηνοτροφίας. Ειδικά για το θέμα της Διεπαγγελματικής της Φέτας, είναι υποκρισία από πλευράς της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ από τη μια να προτρέπει τους κτηνοτρόφους να “οργανωθούν”, ενώ από την άλλη, να κωλυσιεργεί στην έγκριση της πρότασης που πληροί τα κριτήρια». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο και μέλη της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, καθώς και τους προέδρους των Κτηνοτροφικών Συλλόγων της Ελασσόνας, του Τυρνάβου και του Αργυροπουλίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Ελασσόνα στον απόηχο της απάντησης που έλαβε ο Θεσσαλός πολιτικός από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου για την κατάρρευση της τιμής στο αιγοπρόβειο γάλα και εξελίχθηκε σε εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τα φλέγοντα ζητήματα του κλάδου της κτηνοτροφίας.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΑ FAKE NEWS

Στον «κίνδυνο που συνιστούν για το δημοκρατικό πολίτευμα τα λεγόμενα «fake news», η διασπορά ψευδών ειδήσεων», αναφέρθηκε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Μάξιμος Χαρακόπουλος απευθυνόμενος σε 35 μαθήτριες και μαθητές του 14ου Λυκείου Λάρισας, τους οποίους καλωσόρισε στη Βουλή.

Ο κ. Χαρακόπουλος τους κάλεσε να είναι υποψιασμένοι, να μην καταναλώνουν “αμάσητο” ό,τι τους σερβίρουν. «Όσο μπορείτε προσπαθήστε να διασταυρώνετε την είδηση, αναζητώντας την πρωτογενή πηγή. Χρειαζόμαστε ενεργούς πολίτες και για να είναι κανείς ενεργός πολίτης πρέπει πρώτα από όλα να είναι καλά ενημερωμένος. Το διαδίκτυο βομβαρδίζεται από ειδήσεις, αδυνατώντας, όμως, να τις διασταυρώσουμε. Είναι σύνηθες μια ψευδής είδηση να αναπαράγεται αδιασταύρωτη στο διαδίκτυο, δημιουργώντας μια ψευδαίσθηση αλήθειας. Γι΄αυτό «Ερευνάτε τας γραφάς!»

Τα παιδιά, που αφού ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου ξεναγήθηκαν στην έκθεση για τον Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια, συνόδευαν η διευθύντρια του Λυκείου κ. Ασπασία Κασίδα και οι καθηγήτριες κ. Ζωή Πουτσιάκα και Αγορή Σιλιτζή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

PARKO EYXON
EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1