«Όχι» στη μείωση των αγροτικών επιδοτήσεων και της ΚΑΠ!

Ο ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ COSAC

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2018 15:44

«Ως πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θέλω να τονίσω ότι για τους Έλληνες αγρότες η ΚΑΠ και οι άμεσες επιδοτήσεις είναι απαραίτητο να διατηρηθούν σε υψηλό επίπεδο. Ο πρωτογενής τομέας μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες πραγματικής ανάπτυξης και να συμβάλει στην πληθυσμιακή και οικονομική ανάταξη των περιφερειών μας.

Ως εκ τούτου, είμαστε αντίθετοι σε κάθε σκέψη για μείωση των αγροτικών επιδοτήσεων και περικοπής των κονδυλίων της ΚΑΠ». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στη δεύτερη μέρα των εργασιών της 29ης Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της ΕΕ (COSAC), στην ενότητα «Μια ισχυρή και αποτελεσματική πολιτική συνοχής μετά το 2020»,που πραγματοποιείται στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Ο κ. Χαρακόπουλος στην παρέμβασή του επισήμανε επίσης ότι «η δεκαετής οικονομική κρίση διεύρυνε τις ανισότητες μεταξύ κρατών μελών της ΕΕ. Στην Ελλάδα οι συνέπειες της κρίσης είναι συγκλονιστικές:

-Μαζική φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης

- Κατάρρευση πολλών θεσμών κοινωνικής πρόνοιας

- Μετανάστευση εκατοντάδων χιλιάδων νέων στο εξωτερικό προς ανεύρεση εργασίας.

Αυτό το αρνητικό περιβάλλον θα έπρεπε να είχε οδηγήσει σε μια ενίσχυση εκ μέρους της ΕΕ των πολιτικών συνοχής. Μας ανησυχεί το γεγονός ότι οι δαπάνες για τη συνοχή και την Κοινή Αγροτική Πολιτική βρίσκονται σε κάμψη. Κάτι που αντανακλά και την αντίθεση μεταξύ των προτεραιοτήτων που έχουν τα κράτη μέλη. Όμως, έτσι, ενισχύονται οι εσωτερικές αντιθέσεις και απομακρυνόμαστε από το κοινό όραμα. Ιδιαίτερα ο ελληνικός αγροτικός τομέας έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια από την αύξηση της φορολογίας,των ασφαλιστικών εισφορών, το κόστος παραγωγής, αλλά και το ρωσικό εμπάργκο».

 Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρεμβαίνοντας στην ενότητα «Ευρωπαϊκός πυλώνας Κοινωνικών Δικαιωμάτων», πρότεινε την καθιέρωση Κοινής Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής της ΕΕ που «θα έχει ως στόχο την αύξηση των γεννήσεων και την προστασία των οικογενειών που έχουν από 3 παιδιά και άνω σε όλα τα κράτη μέλη.

Αυτό σημαίνει οριζόντιες πολιτικές όπως παροχή επιδομάτων, φοροαπαλλαγές, παροχές στην εκπαίδευση, στην υγεία ακόμη και ευκαιρίες για εργασία. Νομίζω είναι καιρός να πάψουμε να εθελοτυφλούμε απέναντι σε ένα μείζον πρόβλημα, που αφορά σε όλη την Ευρώπη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1