Πότε θα πάρουν ασφαλιστική ενημερότητα οι νέοι αγρότες;

ΕΡΩΤΗΣΗ Κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2018 15:48

«Πότε θα πάρουν επιτέλους ασφαλιστική ενημερότητα οι νέοι αγρότες;» ρωτά τους υπουργούς Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Λαρισαίος βουλευτής Κώστας Μπαργιώτας με ερώτησή του στη Βουλή.

Όπως αναφέρει στην ερώτηση «Με λιγότερα μόρια θα αιτηθούν στα τελευταία σχέδια οι Νέοι Αγρότες του 2017 λόγω καθυστέρησης οριστικής εγγραφής στον ΟΓΑ. Αυτό θα συμβεί, γιατί παρόλο που έχουν αιτηθεί εγγραφής, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας δεν μπορούν να πάρουν ασφαλιστική ενημερότητα. Ειδικότερα, αναρτήθηκε διευκρινιστική εγκύκλιος που αναφέρει: «Οι υποψήφιοι δικαιούχοι φυσικά πρόσωπα που έχουν υποβάλει αίτημα ασφάλισης στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές διαδικασίες, οφείλουν να προσκομίσουν είτε αντίγραφο της αίτησής του, είτε έγγραφο του ΕΦΚΑ που να βεβαιώνει την υποβολή σχετικού αιτήματος. Η βεβαίωση αυτή καλύπτει το κριτήριο επιλεξιμότητας, αλλά δεν έχει θέση βεβαίωσης μη οφειλής για τους σκοπούς της βαθμολόγησης του υποψηφίου».

Έτσι, παρόλο που μπορούν να συμμετέχουν στα Σχέδια Βελτίωσης με την κατάθεση βεβαίωσης αίτησης εγγραφής στον ΟΓΑ ή προσκομίζοντας την ίδια την αίτηση εγγραφής στον ΟΓΑ, εντούτοις δεν βαθμολογούνται, αφού δεν φαίνονται ασφαλιστικά ενήμεροι. Το συγκεκριμένο πρόβλημα είχε αναφερθεί προ πολλού ότι θα λυθεί με επιτάχυνση των διαδικασιών εγγραφής αυτών στον ΟΓΑ, ωστόσο παραμένει άλυτο για του υποψηφίους αυτούς. Κατ’ αποτέλεσμα, το πλεονέκτημα που δίδεται σε αυτούς τους νέους αγρότες «μετριάζεται» από την απώλεια αυτών των μορίων. Παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις ότι το πρόβλημα θα λυθεί, δεν υπήρξε καμία απολύτως εξέλιξη και δίχως υπαιτιότητά τους οι νέοι αγρότες χάνουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα».

Καταλήγοντας ο βουλευτής Λάρισας ρωτά τους συναρμόδιους υπουργούς πότε θα λυθεί το πρόβλημα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1