Ελεύθερη η εισαγωγή βαμβακοσυλλεκτικών

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΕΚΤΟΣ Ε.Ε.

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2018 15:16

Τη δυνατότητα εισαγωγής βαμβακοσυλλεκτικών μηχανών από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, δίνει η κοινή απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, υπογεγραμμένη από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη και τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλη Κόκκαλη.

Μάλιστα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το ζήτημα αυτό απασχολούσε αρκετά χρόνια τον κλάδο της βαμβακοπαραγωγής, καθώς «δεν υπήρχε η διαθεσιμότητα στην αγορά της Ε.Ε. καινούργιων βαμβακοσυλλεκτικών μηχανών που να εκπληρώνουν τις τρέχουσες περιβαλλοντικές απαιτήσεις εντός της Ένωσης» με αποτέλεσμα «οι Έλληνες παραγωγοί να δυσκολεύονται να βρουν εντός της αγοράς της Ε.Ε. πιο σύγχρονα μηχανήματα, για να αντικαταστήσουν τα παλαιάς τεχνολογίας που κατείχαν».

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα όσοι ήθελαν να αποκτήσουν βαμβακοσυλλεκτική μηχανή, κατασκευασμένη εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν ήταν εφικτό, καθώς η αντιρρυπαντική νομοθεσία της Ε.Ε. καθιστούσε κάτι τέτοιο απαγορευτικό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
ELEFTHERIA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MENOYME SPITI

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1