Προστασία και αποζημιώσεις… τώρα!

Η ΕΟΑΣΝΛ ΑΠΑΙΤΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2018 15:18
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Τα ζητήματα της αντιχαλαζικής προστασίας και της αποζημίωσης από καιρικά φαινόμενα όλων των καλλιεργειών, επαναφέρει με ανακοίνωσή της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας, με αφορμή τις πρόσφατες ζημιές από τη θεομηνία.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν στον Νομό Λάρισας έπληξαν μια σειρά από καλλιέργειες όπως ροδάκινα, βιομηχανική τομάτα, μήλα, βαμβάκι, όσπρια, πεπόνια, αμπέλια κ.α προκαλώντας τεράστιες ζημιές στην παραγωγή και σημαντική απώλεια εισοδήματος στους αγρότες.

Κλιμάκια της ΕΟΑΣΝΛ περιόδευσαν και περιοδεύουν στις περιοχές και γινόμαστε μάρτυρες της απόγνωσης των παραγωγών που βλέπουν τον κόπο και την παραγωγή τους να γίνονται έρμαια των καιρικών φαινομένων, πολλοί εξ αυτών για συνεχόμενες χρονιές.

Προβάλλει επιτακτικά η αναγκαιότητα που έχει αναδείξει πολλές φορές η ΕΟΑΣΝΛ για ενίσχυση της αντιχαλαζικής προστασίας με αποκλειστική ευθύνη του κράτους με εναέρια και επίγεια μέσα προστασίας. Η κατασκευή και συντήρηση αντιπλημμυρικών έργων που απουσιάζουν σχεδόν ολοκληρωτικά ώστε να μην πνίγονται καλλιέργειες αλλά και σπίτια, όπως αυτή τη φορά με μια δυνατή μπόρα.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και τον ΕΛΓΑ που απορρίπτουν την αποζημίωση στους πληγέντες παραγωγούς ροδάκινων και πεπονιών λόγω των έντονων βροχοπτώσεων επειδή δεν αναγνωρίζουν ότι η ζημιά οφείλεται στην βροχόπτωση!

Δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να δεχτούμε καρτερικά τη μοίρα του ξεκληρίσματος και της φτώχειας από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η ΕΟΑΣΝΛ και οι Αγροτικοί Σύλλογοι της θα πάρουν άμεσα πρωτοβουλίες και αγωνιστικές κινητοποιήσεις, στις οποίες καλούμε τους συναδέλφους να ξεπεράσουν απογοητεύσεις και κάθε είδους εμπόδια και να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά διεκδικώντας:

* Αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους στο 100% και με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

* Να παγώσουν οι οφειλές, προσαυξήσεις, τόκοι υπερημερίας, και να μην γίνει καταβολή φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών των πληγέντων συναδέλφων ώσπου να αποζημιωθεί η απώλεια παραγωγής τους από τον ΕΛΓΑ, που ξέρουμε ότι γίνεται με καθυστέρηση πάνω από 1 χρόνο, όπως για τις ζημιές του 2017 ακόμη δεν έχει δοθεί το 30% των αποζημιώσεων.

* Αντιχαλαζική προστασία με εναέρια και επίγεια μέσα με ευθύνη και δαπάνη του κράτους. Να κατασκευαστούν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα. Λεφτά υπάρχουν, είναι τα ματωμένα πλεονάσματα που βγάζουν από τη φορομπηχτική πολιτική τους, τη μείωση των συντάξεων, τη μείωση του αφορολόγητου, τις άμεσες και έμμεσες αυξήσεις φόρου.

* Άμεσες εκτιμήσεις και γρήγορη πληρωμή των αποζημιώσεων των πληγέντων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1