ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:

Ενώ εκκρεμεί το 30% των περσινών αποζημιώσεων, νέες ζημιές σε Κιλελέρ, Φάρσαλα, Αγιά, Τύρναβο

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2018 15:46

«Ο φετινός άστατος καιρός συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους αγρότες του νομού Λάρισας και τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές στην αγροτική παραγωγή», ενώ πολλοί αγρότες δεν έχουν αποζημιωθεί για το σύνολο των ζημιών που υπέστησαν πέρυσι, τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε ερώτησή του στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου.


Ο Θεσσαλός πολιτικός για τις καταστροφές που έχουν υποστεί οι παραγωγοί από την κακοκαιρία επισημαίνει ότι «κατά το προηγούμενο διήμερο η έντονη κατά τόπους χαλαζόπτωση, οι ισχυροί άνεμοι και η σφοδρή βροχόπτωση έπληξαν καλλιέργειες στους Δήμους Κιλελέρ, Φαρσάλων, Αγιάς και Τυρνάβου. Με επίκεντρο τον Άγιο Γεώργιο, τον Κραννώνα και τον Κάμπο στον Δήμο Κιλελέρ. Το αποτέλεσμα ήταν οι σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες βιομηχανικής ντομάτας, βαμβακιού, αραβόσιτου. Παρομοίως, επλήγησαν καλλιέργειες ντομάτας, βαμβακιού, ψυχανθών και φιστικιές σε χωριά των Φαρσάλων, σε μια περιοχή που περιλαμβάνει τη Βαμβακού, το Σιτόχωρο, το Δασόλοφο και τη Ζωοδόχο Πηγή, και για δεύτερη φορά φέτος, σε αγροτικές περιοχές με οπωροφόρα στην Ανάβρα, στο Γερακάρι άλλα και στην Πρινιά και τη Μελιβοία της Αγιάς. Και στο Δαμάσι, όμως, του Τυρνάβου, υπήρξε έντονο χαλάζι και βροχή, ζημιώνοντας κυρίως οπωροφόρα και αμπελώνες. Επιπλέον έχουν σημειωθεί και ζημιές σε εγκαταστάσεις ποιμνιοστασίων, λόγω των πολύ δυνατών ανέμων ενώ υπήρξαν και πλημμύρες κατά τόπους λόγω του μεγάλου όγκου νερού που συγκεντρώθηκε από τη δυνατή βροχή».
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι «όπως είναι προφανές, οι ζημιές απλώνονται σε μεγάλη έκταση του νομού και συνεπώς η γρήγορη ανταπόκριση του ΕΛΓΑ, τόσο για την εκτίμηση όσο και την αποζημίωση, είναι μεγάλης σημασίας για τους αγρότες που έχασαν την παραγωγή τους. Και δεδομένου ότι πολλές από τις περυσινές ζημιές δεν έχουν αποπληρωθεί, καθώς εκκρεμεί το 30% της αποζημίωσης, οι διαμαρτυρίες στον αγροτικό κόσμο ολοένα και πληθαίνουν».
Κατόπιν τούτων, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ζητά να πληροφορηθεί από τον αρμόδιο υπουργό:
1. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί, προκειμένου να διασφαλιστεί η ταχύτητα και το δίκαιο των αποζημιώσεων, και
2. Ποιες είναι οι περιπτώσεις των ζημιών του 2017 στο νομό Λάρισας που δεν έχει καταβληθεί το υπόλοιπο 30% της αποζημίωσης, για ποιο λόγο και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα εξόφλησής τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1