Χωρίς αποζημιώσεις τα ροδάκινα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

* ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ * ΠΑΡ΄ ΟΛΙΓΟΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΧΘΕΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2018 22:10

Με άδεια χέρια επέστρεψαν στα χωράφια οι Τυρναβίτες αγρότες χθες από τον ΕΛΓΑ Λάρισας λόγω, σύμφωνα με δηλώσεις τους, «της άδικης εξαίρεσης από τη διαδικασία των αποζημιώσεων των παραγωγών ροδάκινων και νεκταρινιών που επλήγησαν από έντονες βροχοπτώσεις». Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες στα γραφεία του ΕΛΓΑ, προς στιγμήν υπήρχε ένταση και απόφευχθηκαν τα χειρότερα χάρη στην παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΕΛΓΑ Λάρισας από εκπροσώπους των αγροτικών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής του Τυρνάβου καθώς και την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας.

Παρεμβάσεις έκαναν ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ κ. Ρίζος Μαρούδας, οι πρόεδροι των Αγροτικών Συλλόγων Τυρνάβου και Αργυροπουλίου κ. Στέλιος Τσικριτσής και Κώστας Χατζής, ο αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δαμασίου κ. Γιάννης Γκανάς, καθώς και ο επικεφαλής της «Λ.Σ.» Τυρνάβου κ. Στέλιος Χατζηκράχτης.

 Σε σχετική κοινή ανακοίνωση των Αγροτικών Συλλόγων και της ΕΟΑΣΝΛ, οι αγρότες σημειώνουν ότι: «Είδαμε την αδιαλλαξία και τον εμπαιγμό γι’ ακόμη μία φορά προς εμάς τους αγρότες, αφού και ο προϊστάμενος του ΕΛΓΆ Λάρισας με αβάσιμα επιχειρήματα προσπαθούσε να μας αποδείξει ότι είναι δευτερογενής η αιτία που προκάλεσε την ζημιά στις παραγωγές μας, χωρίς να έχει γίνει καν ανάλυση των πληγέντων προϊόντων μας σε εργαστήριο όπως και ο ίδιος ωμά μας παραδέχτηκε μετά από την σχετική πίεση που του ασκήθηκε. Γι’ άλλη μια χρονιά στο ίδιο έργο θεατές, για άλλη μια φορά μας πετάνε έξω από τις αποζημιώσεις αποκρύπτοντας την αλήθεια ότι είναι πολιτική απόφαση της κυβέρνησης και των κεντρικών γραφείων του ΕΛΓΑ στην Αθήνα να μην αποζημιωθούμε από τον Οργανισμό του ΕΛΓΑ. Ένας Οργανισμός που συντηρείται καθαρά και μόνο από τις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών. Καλούμε τους συναδέλφους μας να βγάλουν τα συμπεράσματά τους να οργανωθούμε και να παλέψουμε απέναντι σε αυτήν την αδικία που μας φέρνει στην εξαθλίωση», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass