Φτιάξτε αγροτικούς δρόμους, παράγετε ενέργεια

ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΗ ΚΟΚΚΑΛΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ, ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΙ ΤΕΜΠΩΝ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Να αδράξουν την ευκαιρία ώστε να βελτιώσουν υποδομές σε αγροτική οδοποιία, αλλά και να συμμετάσχουν σε προγράμματα ενεργειακού συμψηφισμού, κάλεσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, τους δημάρχους Φαρσάλων κ. Άρη Καραχάλιο, Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση και Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτο, στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης που έλαβε χώρα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, παρουσία του προέδρου του Ταμείου κ. Κωσταντίνου Βαρλαμίτη και του προέδρου του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας κ. Βασίλη Τσολακίδη.

Η πρωτοβουλία του Λαρισαίου υφυπουργού, λήφθηκε ενόψει της προκήρυξης δύο σημαντικών προγραμμάτων: Το πρώτο αφορά στο "Φιλόδημος 1" από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, στο οποίο εντάσσεται πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας που στοχεύει στη βελτίωση της προσβασιμότητας σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Δεδομένου ότι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ο κ. Κόκκαλης ενημέρωσε τους αυτοδιοικητικούς αναλυτικά για τις δυνατότητες και τους κάλεσε να έχουν έτοιμες μελέτες μέχρι τέλος του μηνός.

Παράλληλα, το κυβερνητικό στέλεχος παρουσίασε στους δημάρχους το πρόγραμμα συμψηφισμού ενέργειας "Παραγωγή Ενέργειας Μέσα από Φωτοβολταϊκά και Δυνατότητες Συμψηφισμού του Ρεύματος", το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε δήμους, μέσα και από συνεργασίες να δημιουργήσουν ενεργειακές κοινότητες.

Οι τρεις δήμαρχοι κ. Κολλάτος, Σαρχώσης και Καραχάλιος ευχαρίστησαν τον κ. Κόκκαλη για την πρωτοβουλία, αλλά και για τη διαρκή συμπαράσταση σε όλα τα θέματα που άπτονται του χαρτοφυλακίου του.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε: «Σε μία εποχή όπου οι πόροι είναι το βασικό ζητούμενο στην αυτοδιοίκηση, η αξιοποίηση και εκμετάλλευση κάθε δυνατότητας που δίνουν προγράμματα χρηματοδότησης, αποτελούν προτεραιότητα. Στο πλαίσιο αυτό, συναντήθηκε με τους δημάρχους κ. Σαρχώση, Κολλάτο και Καραχάλιο και μαζί με τον πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κ. Βαρλαμίτη και του ΚΑΠΕ κ. Τσολακίδη. Είμαι βέβαιος πως μετά από τη σημερινή συνεργασία, ο νομός της Λάρισας θα βγει κερδισμένος και στο πλαίσιο αυτό ζήτησα από τους δημάρχους να σπεύσουν ώστε να είναι έτοιμες οι απαιτούμενες μελέτες, με την προκήρυξη των προγραμμάτων. Συνεχίζουμε να είμαστε σε επαφή με την αυτοδιοίκηση και να συνεργαζόμαστε, να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε δημιουργικά προς όφελος της κοινωνίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1