Μείωσαν το κόστος συσκευασίας μελιού

Τα μέλη της Ομάδας Παραγωγών Μελισσοκόμων Πιερίας

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2018 15:12

Στα πετυχημένα βήματα της Ομάδας Παραγωγών Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Ελαιολάδου του Συνεταιρισμού Κάτω Αγιάννη Πιερίας και οι μελισσοκόμοι της Πιερίας, καθώς μια ομάδα μελισσοκόμων προχώρησε στη δημιουργία της Ομάδας Παραγωγών Μελισσοκόμων του Συνεταιρισμού Κάτω Αγιάννη Πιερίας.

Πιστεύοντας στη δυναμική την οποία μπορεί να δώσει στο παραγόμενο προϊόν μέσα από συλλογικές προσπάθειες, μια ομάδα από 10 μελισσοκόμους της Πιερίας, ύστερα από πολλές και συνεχόμενες συναντήσεις μεταξύ τους, κατάφεραν να ξεπεράσουν τα αρνητικά σύνδρομα που, δυστυχώς, συνοδεύουν τέτοιου είδους εγχειρήματα, και να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Με ξεκάθαρο επιχειρηματικό σχέδιο και στόχο την ανάδειξη και προώθηση του παραγόμενου μελιού τους μπορούν πλέον να οραματίζονται ένα οικονομικό και κοινωνικό αποτέλεσμα θετικά φορτισμένο.

Μια από τις πρώτες ενέργειες της ομάδας ήταν να προμηθευτούν συλλογικά για όλα τα μέλη τα απαραίτητα για τη συσκευασία του μελιού τους γυάλινα βάζα, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο το μεγάλο κόστος συσκευασίας. Για αρχή προμηθεύτηκαν 2.000 καλαίσθητα γυάλινα βάζα (720 ml τετράγωνο) ώστε να εξυπηρετήσουν τις αρχικές τους ανάγκες. Όπως ανάφερε ο κ. Βασίλειος Γκριμούλας: «Με τη νέα αυτή ομάδα και στο πλαίσιο της συλλογικότητας πετύχαμε να μειώσουμε άμεσα το κόστος συσκευασίας του μελιού μας κατά 27%. Όσοι γνωρίζουν πως το κόστος συσκευασίας επιβαρύνει την τιμή του προϊόντος για τον τελικό καταναλωτή, αντιλαμβάνονται το πόσο σημαντικό και θετικό ήταν για εμάς αυτό. Τώρα ο κάθε μελισσοκόμος δεν προσπαθεί ατομικά, αλλά συλλογικά, πετυχαίνοντας στην πράξη το «η ισχύς εν τη ενώσει».

Η Περιφέρεια Πιερίας, από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι διαδικασίες της δημιουργίας της μελισσοκομικής ομάδας, βρέθηκε δίπλα στους μελισσοκόμους σε αυτή τη σημαντική συλλογική επιχειρηματική προσπάθειά τους. Όπως επισήμανε και ο κ. Δημήτρης Ρουκάς, ο οποίος είναι επιστημονικός συνεργάτης της Π.Ε. Πιερίας και βρέθηκε στον χώρο παραλαβής του υλικού συσκευασίας: «Η συνεργατική προσπάθεια των μελισσοκόμων αποβλέπει, με τη συσκευασία του μελιού τους σε καλαίσθητα γυάλινα βάζα, να προσφέρει στον καταναλωτή ένα ποιοτικό μέλι, στο οποίο οι μελισσοκόμοι μας έχουν ενσωματώσει την αυθεντικότητα της μοναδικής ποικιλότητας, την οποία έχει η μελισσοκομική χλωρίδα της Πιερίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1