«Δεν δικαιούνται να μιλούν οι κονσερβοποιοί»

ΕΠΙΘΕΣΗ ΝΑΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΦΡΟΥΤΩΝ

Δημοσίευση: 05 Αυγ 2018 16:41

«Μιλάνε για παράνομη διακίνηση φρούτων αυτοί που αγοράζουν προϊόντα κάτω του κόστους και που κόβουν από τον κάθε παραγωγό σαν απομείωση από 5-20%. Ας ελέγξει το κράτος αυτό το μεγάλο ποσοστό της απομείωσης, αν πωλείται με τιμολόγια ή όχι και τότε θα διαπιστώσει ποιος κρύβεται πίσω από τη φοροδιαφυγή».

Αυτά υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο πρώην δήμαρχος Τυρνάβου και αγρότης Θανάσης Νασίκας, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας (ΕΚΕ) για παράνομη διακίνηση φρούτων.

Σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή «οι καταγγελίες της ΕΚΕ χαρακτηρίζονται από απύθμενο θράσος, καθώς προέρχονται από τους εκμεταλλευτές των αγροτών. Μιλάνε αυτοί που αγοράζουν τα προϊόντα από τους Έλληνες αγρότες σε τιμές κάτω του κόστους. Αυτοί που εξαγγέλλουν τιμές σε αγροτικά προϊόντα, αγοράζοντας στη μέση ή στο τέλος της συγκομιδής. Μιλάνε αυτοί που στήσανε παγίδα στους παραγωγούς, δίνοντάς τους δέντρα για να καλλιεργήσουν τα προϊόντα που τους ενδιαφέρουν, γέμισαν την Ελλάδα με συμπύρηνα ροδάκινα και βερίκοκα και κατάφεραν μέσα σε 2 χρόνια, λόγω υπερπροσφοράς, να δίνουν εξευτελιστικές τιμές στους παραγωγούς, τους οποίους βάσει των ψιλών γραμμάτων των συμβολαίων θα αναγκάσουν να πληρώσουν για τα δέντρα. Μιλάνε αυτοί που κόβουν από τον κάθε παραγωγό σαν απομείωση από 5-20%. Ας ελέγξει το κράτος αυτό το μεγάλο ποσοστό της απομείωσης, αν πωλείται με τιμολόγια ή όχι και τότε θα διαπιστώσει ποιος κρύβεται πίσω από τη φοροδιαφυγή».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1