Ξεκίνησε ο τρύγος στον Τύρναβο

ΧΡ. ΤΣΙΤΣΙΡΙΓΓΟΣ: ΑΡΙΣΤΗ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ

Δημοσίευση: 21 Αυγ 2018 22:10

Ξεκίνησε με πρώιμες ποικιλίες και συνεχίζεται στις επόμενες ημέρες ο Τρύγος στον Τύρναβο.

Από τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό ήδη μέχρι τώρα έχουν παραληφθεί οι πρώιμες ποικιλίες και τώρα παραλαμβάνονται από επιλεγμένα αμπέλια σταφύλια ποικιλίας μοσχάτου Τυρνάβου.

Οι γεωπόνοι του συνεταιρισμού κάνουν ελέγχους στους αμπελώνες της ευρύτερης περιοχής του Τυρνάβου για να παρακολουθήσουν την εξέλιξη, την ωρίμανση και τα ζάχαρα και των υπόλοιπων ποικιλιών σταφυλιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θετικό στοιχείο αποτελεί η ύπαρξη του συνεταιρισμού στην ευρύτερη περιοχή αφού η παρέμβασή του είναι καταλυτική και έχει ως αποτέλεσμα οι τιμές των σταφυλιών για όλους τους αμπελοκαλλιεργητές να κρατηθούν σε υψηλά επίπεδα.

Ειδικά στην επαρχία Τυρνάβου, βοηθούντος και του καλού καιρού με τις ξηρικές συνθήκες που επικράτησαν η παραγωγή και η ποιότητα κινούνται σε πολύ καλά επίπεδα.

Το Οινοποιείο Τυρνάβου μετά την πολύχρονη επιτυχημένη προσφορά ποιοτικών λαϊκών κρασιών εδώ και πολύ καιρό συνεχίζει την παρουσία του στην ευρύτερη ελληνική αγορά και όχι μόνο και με κρασιά τοπικών οίνων ποιότητας, τα οποία ήδη έχουν σημαντική θέση στην αγορά.

Και φέτος ο Α.Ο.Σ. Τυρνάβου θα παραλάβει σταφύλια από τους συνεταιριστές – μέλη του, άνω των 12.000 τόνων, συνεχίζοντας έτσι για ακόμη μία χρονιά, τη σταθερή του πορεία, παρ’ όλο που πολλά προβλήματα δεν έχουν επιλυθεί.

Παρά το γεγονός ότι η πολιτεία θεσπίζει σκληρά μετρά για το κρασί (πχ. Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης) ωστόσο ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός συνεχίζει την ανοδική του πορεία.

Ο κ. ΧΡ. ΤΣΙΤΣΙΡΙΓΓΟΣ

Μιλώντας χθες στην «Ε» ο πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού κ. Χρήστος Τσιτσιρίγγος σημείωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν τρυγηθεί και πήραν τον δρόμο της οινοποίησης οι πρώιμες λευκές ποικιλίες Sauvignon Blanc, Chardonnay, Μαλαγουζία και συνεχίζεται ο τρύγος με επιλεγμένα αμπέλια της ποικιλίας Μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου. Παράλληλα πραγματοποιούνται δειγματοληψίες στις υπόλοιπες πρώιμες ποικιλίες αλλά και στο Μοσχάτο για τον προσδιορισμό της συνέχειας του τρύγου.

Και ο κ. Τσιτσιρίγγος καταλήγει: «Η μεγάλη προσοχή που δίνουν οι αμπελουργοί - μέλη του οινοποιείου έχει ως αποτέλεσμα και με τη βοήθεια του καλού καιρού και φέτος τα σταφύλια που παραλαμβάνουμε να είναι άριστης ποιότητας. Επίσης η σωστή επεξεργασία με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και το άρτια στελεχωμένο τμήμα Οινολογίας εγγυάται αρίστης ποιότητας κρασιά και οινοπνεύματα».

Οι ποσότητες που θα εισκομίσει φέτος ο Συνεταιρισμός θα είναι αυξημένες καθώς πέραν των κιλών της καρτέλας και της εξαγοράς στο 100%, θα παραλάβει και όλες τις επιπλέον ποσότητες σταφυλιών των μελών βάσει του αμπελουργικού τους μητρώου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Οινοποιείο Τυρνάβου προσφέροντας στους καταναλωτές ό,τι καλύτερο παράγει η περιοχή Τυρνάβου από σταφυλική παραγωγή και εφαρμόζοντας σε όλα τα κτήματα «Ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης ποιότητας ΑGRO» και στο εργοστάσιο σύστημα ISO και HACCP, προσφέρει μία αξιόλογη γκάμα προϊόντων αναγνωρισμένης ποιότητας και κύρους, το κρασί, το τσίπουρο και το ούζο.

 Η ποιότητα των σταφυλιών χαρακτηρίζεται πάρα πολύ καλή, παρ’ όλο που ορισμένες περιοχές επλήγησαν από περονόσπορο και χαλάζι. Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή Τυρνάβου έχει στο δυναμικό της πάνω από 25.000 στρέμματα αμπέλια.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass