Παραμένουν απλήρωτοι οι απολυμένοι της ΕΑΣ Ελασσόνας

ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΖΗΤΑ ΤΟ ΕΚΛ

Δημοσίευση: 31 Αυγ 2018 15:42

Η πρώην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ελασσόνας τέθηκε σε καθεστώς εκκαθάρισης με απόφαση της Γ.Σ των αντιπροσώπων της, τον Απρίλιο του 2015, με βάση τον τότε ισχύοντα νόμο 4015/2011.

Οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν τότε παραμένουν απλήρωτοι, σημειώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας «το Δ.Σ της πρώην ΕΑΣ Ελασσόνας, απέλυσε τους 40 εργαζόμενους που είχε τότε, χωρίς αποζημιώσεις. Εν συνεχεία 18 απ’ αυτούς εξοφλήθηκαν τις αποδοχές τους και απέμειναν 22 που δεν έλαβαν είτε το σύνολο (10 εργαζόμενοι), είτε μέρος των οφειλόμενων σ’ αυτούς (12 εργαζόμενοι).

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι έχουν προσφύγει δικαστικά και έχουν εξασφαλίσει δικαστικές αποφάσεις που κατοχυρώνουν τις απαιτήσεις τους.

Ωστόσο δεν είναι ακόμα γνωστό πού βρίσκεται η διαδικασία της εκκαθάρισης που έχει ξεκινήσει το 2015 και δεν έχει ξεκινήσει ο πλειστηριασμός των περιουσιακών στοιχείων της, ώστε να μπορέσουν και οι εργαζόμενοι να εισπράξουν τα χρήματα που τους οφείλονται.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Λάρισας, μετά από αίτημα πρώην εργαζομένων, ζήτησε συνάντηση με τον εκκαθαριστή δικηγόρο, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της εκκαθάρισης. Ωστόσο ενώ στην αρχή είχε αποδεχτεί να γίνει η συνάντηση, στη συνέχεια αρνήθηκε, αποφαινόμενος αυθαίρετα ότι το Ε.Κ Ν. Λάρισας είναι αναρμόδιο.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, αξιώνει την άμεση ολοκλήρωση της εκκαθάρισης, ώστε να μπορέσουν να πλειστηριαστούν τα περιουσιακά στοιχεία της πρώην ΕΑΣ για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να πληρωθούν τα χρήματα που τους οφείλονται, κατά προτεραιότητα και όχι με την αλλαγή της σειράς κατάταξης τους που προβλέπει η νέα νομοθεσία.

Ταυτόχρονα επειδή οι 22 απολυμένοι της πρώην ΕΑΣ Ελασσόνας που δεν πληρώθηκαν τα οφειλόμενα από αποζημιώσεις απόλυσης και δεδουλευμένα τους, όλα αυτά τα χρόνια δημιούργησαν μεγάλες υποχρεώσεις και χρωστάνε σε διάφορους (ΔΕΚΟ, δάνεια σε τράπεζες και άλλους), με αίτημά του προς το Υπουργείο Εργασίας, που έστειλε σήμερα, ζητά να χορηγηθεί και στους 22 πρώην εργαζόμενους, ανεξάρτητα αν είναι άνεργοι σήμερα, έκτακτο βοήθημα 1.000 ευρώ στον καθένα τους από τον ΟΑΕΔ, για να καλύψουν μέρος των μεγάλων υποχρεώσεών τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1