Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:

Οι κτηνοτρόφοι κρατούν ζωντανή την ελληνική περιφέρεια!

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2018 15:36

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον προστάτη των κτηνοτρόφων Άγιο Μάμα, στο υπό ανέγερση ομώνυμο εξωκλήσι του στην Κοιλάδα, παρευρέθηκε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός αναπληρωτής Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Μετά την περιφορά της εικόνας, που κράτησε τιμητικά με τον πρόεδρο του χωριού κ. Παναγιώτη Νατσίδη και την προσφορά του «κουρμπανιού» στους προσκυνητές, ο Θεσσαλός πολιτικός δήλωσε τα εξής:

«Μαζί με τους κτηνοτρόφους, τους ανθρώπους του μόχθου και της βιοπάλης, που δουλεύουν επτά ημέρες την εβδομάδα χωρίς αργίες και σχόλες, γιορτάσαμε τον προστάτη τους Άγιο Μάμα. Στην επίκληση του ονόματός του καταφεύγουν οι κτηνοτρόφοι σε κάθε δυσκολία. Χρέος δικό μας είναι να εργαστούμε για να κάνουμε πιο εύκολη τη ζωή τους αίροντας εμπόδια και αντικίνητρα που επιβλήθηκαν, όπως η δυσβάστακτη φορολογία και η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. Η χώρα μας είναι τραγικά ελλειμματική σε κρέας και γάλα. Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε κατάματα το πρόβλημα, λαμβάνοντας υπόψη, εξίσου σοβαρά, το γεγονός ότι οι κτηνοτρόφοι είναι αυτοί που κρατούν ζωντανή την ελληνική περιφέρεια!

Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί και ο νομός μας θα αποκτήσει -χάρις στην πρωτοβουλία του π. Αδάμ και των ευλαβών κατοίκων της Κοιλάδας- τον πρώτο ναό προς τιμήν του Αγίου Μάμαντος».