Μήνυμα Φιλ Χόγκαν, ομιλίες στη «Φέτα 2018»

ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2018 18:00
Phil Hogan, Βασ. Κόκκαλης, Μαν. Κεφαλογιάννης, Αντώνης Γεωργακάκης και Δημ. Αυλωνίτης θα αναφερθούν στη φέτα και τα ΠΟΠ προϊόντα Phil Hogan, Βασ. Κόκκαλης, Μαν. Κεφαλογιάννης, Αντώνης Γεωργακάκης και Δημ. Αυλωνίτης θα αναφερθούν στη φέτα και τα ΠΟΠ προϊόντα

Με βαρυσήμαντο μήνυμα του επιτρόπου Γεωργίας και Αγροτικών Υποθέσεων Phil Hogan ξεκινά τις εργασίες της η πανελλήνια διοργάνωση «ΦΕΤΑ 2018», το πρωί της Παρασκευής 14 Σεπτεμβρίου με το θεσμικό συνέδριο στο οποίο αναμένεται να αναλυθεί το παρόν και το μέλλον του διασημότερου ΠΟΠ προϊόντος της πατρίδας μας, της φέτας.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικών υποθέσεων στην παρέμβασή του αναμένεται να ξετυλίξει τις ευρωπαϊκές πολιτικές για την προστασία των ΠΟΠ προϊόντων, αλλά και τη στρατηγική της Ε.Ε. για την προώθηση των εξαγωγών της φέτας, πέρα από τα σύνορα της Ευρώπης, στην Αυστραλία, τη Ν. Ζηλανδία και την Ιαπωνία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών «στο συνέδριο δεσπόζουν οι ομιλίες του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλη Κόκκαλη για τις εθνικές και τις περιφερειακές πολιτικές για τη φέτα, αλλά και η ημερίδα για τη νεανική επιχειρηματικότητα παρουσία του προέδρου του ΕΤΕΑΝ κ. Αντώνη Γεωργακάκη, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για τους επιχειρηματίες, προκειμένου να καταστήσουν περισσότερο ανταγωνιστικά τα προϊόντα τους, κατακτώντας το μέγιστο βαθμό εξωστρέφειας.

Η εκπροσώπηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα γίνει από τον ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη. Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Δημήτρης Αυλωνίτης θα μιλήσει στο συνέδριο για την τυποποίηση και τη διασφάλιση της ποιότητας της ελληνικής φέτας, ενώ θα ακολουθήσει ενδιαφέρουσα συζήτηση από τους εκπροσώπους διεπαγγελματικών οργανώσεων της Ελλάδας της Ιταλίας και της Γαλλίας για την παρουσία και το μέλλον των ΠΟΠ προϊόντων της Ευρώπης. Παρόντες επίσης εκπρόσωποι όλων των οργανώσεων της κτηνοτροφίας και της τυροκομίας, μαζί με ένα πλήθος ειδικών και επιστημόνων οι οποίοι αναλύουν όλες τις πτυχές της παραγωγής, της τυποποίησης και της διάθεσης της φέτας, περιγράφοντας στην ουσία το πολιτικό πλαίσιο του προϊόντος μέσα στον ευρωπαϊκό και τον παγκόσμιο ορίζοντα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass