Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιορτή γεύσεων και ήχων στη «ΦΕΤΑ 2018»

ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2018 15:30

Ως ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα της χρονιάς καταγράφεται ήδη η πανελλήνια διοργάνωση «ΦΕΤΑ 2018», που θα πραγματοποιηθεί στην Ελασσόνα από τις 14 έως τις 16 Σεπτεμβρίου.

Πέρα από τη βαρύτητα της κλαδικής έκθεσης, του θεσμικού συνεδρίου και του πλήθους των επιστημονικών ημερίδων, στην τριήμερη διοργάνωση προγραμματίζεται και μια σειρά από πολιτιστικές και γαστρονομικές εκδηλώσεις που θα ικανοποιήσουν και τους πλέον απαιτητικούς.

Η μεγάλη συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη δεσπόζει την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης, το βράδυ της Παρασκευής 14 Σεπτεμβρίου. Λίγο νωρίτερα, ο σεφ της γαλλικής πρεσβείας Jean Marie Hoffmann θα συνδυάσει τη φινετσάτη γαλλική κουζίνα με την ελληνικότατη φέτα, δίνοντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα, κερνώντας με τα εδέσματά του τους επισκέπτες. Στην άλλη πλευρά της πλατείας, η σεφ Ιωάννα Σταμούλου με την γκουρμέ κουζίνα της βάζει τη φέτα στις πιο γευστικές σπεσιαλιτέ. Η φέτα ταξιδεύει και στην Ιταλία το Σάββατο και την Κυριακή για να συνδυάσει τις μεσογειακές γεύσεις με το άρωμα της φέτας. Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου οι ειδικοί κ. Γιώργος Παλησίδης, κ. Κωνσταντίνος Βράκας και κ. Νίκος Γκονέλας, θα αποκαλύψουν στο κοινό τα μυστικά γευστικά χαρακτηριστικά της φέτας.

Οι φιλαρμονικές του Δήμου Ελασσόνας, του Δήμου Λάρισας και του Δήμου Τυρνάβου δημιουργούν μια μοναδική μουσική ατμόσφαιρα και τις τρεις ημέρες της διοργάνωσης, ενώ λαϊκή και έντεχνη βραδιά το Σάββατο και οι «Samoladay» το βράδυ της Κυριακής συμπληρώνουν τη μουσική πανδαισία του τριημέρου.

Για τους απαιτητικούς της γεύσης υπάρχει την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα επιστημονική ημερίδα για τη διατροφική αξία της Φέτας.

Μια πραγματική γιορτή ήχων και γεύσεων για τρεις ολόκληρες ημέρες στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας.

Σχετικά Άρθρα