Ξεκινά σήμερα η γιορτή της Φέτας

ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2018 15:00

Με βαρυσήμαντο μήνυμα του επιτρόπου Γεωργίας και Αγροτικών Υποθέσεων Phil Hogan ξεκινά σήμερα τις εργασίες της η πανελλήνια διοργάνωση «ΦΕΤΑ 2018», με το θεσμικό συνέδριο να στοχεύει στην ανάλυση του παρόντος και του μέλλοντος του διασημότερου ΠΟΠ προϊόντος της πατρίδας μας, της Φέτας.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικών υποθέσεων στην παρέμβασή του αναμένεται να ξετυλίξει τις ευρωπαϊκές πολιτικές για την προστασία των ΠΟΠ προϊόντων, αλλά και τη στρατηγική της Ε.Ε. για την προώθηση των εξαγωγών της Φέτας, πέρα από τα σύνορα της Ευρώπης, στην Αυστραλία, τη Ν. Ζηλανδία και την Ιαπωνία.

Ακόμη στο συνέδριο θα μιλήσουν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης για τις εθνικές και τις περιφερειακές πολιτικές για τη Φέτα, αλλά και ο πρόεδρος του ΕΤΕΑΝ κ. Αντώνης Γεωργακάκης, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για τους επιχειρηματίες, προκειμένου να καταστήσουν περισσότερο ανταγωνιστικά τα προϊόντα τους, κατακτώντας τον μέγιστο βαθμό εξωστρέφειας.

Η εκπροσώπηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα γίνει από τον ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη. Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Δημήτρης Αυλωνίτης θα μιλήσει στο συνέδριο για την τυποποίηση και τη διασφάλιση της ποιότητας της ελληνικής Φέτας, ενώ θα ακολουθήσει ενδιαφέρουσα συζήτηση από τους εκπροσώπους διεπαγγελματικών οργανώσεων της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Γαλλίας για την παρουσία και το μέλλον των ΠΟΠ προϊόντων της Ευρώπης. Παρόντες επίσης θα είναι εκπρόσωποι όλων των οργανώσεων της κτηνοτροφίας και της τυροκομίας, μαζί με ένα πλήθος ειδικών και επιστημόνων οι οποίοι αναλύουν όλες τις πτυχές της παραγωγής, της τυποποίησης και της διάθεσης της Φέτας, περιγράφοντας στην ουσία το πολιτικό πλαίσιο του προϊόντος μέσα στον ευρωπαϊκό και τον παγκόσμιο ορίζοντα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1