Στα καζαναριά ο Γιώργος Μανώλης

«ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΣ»

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2018 15:48

Εποχή που οι αμπελοπαραγωγοί βράζουν τα στέμφυλα για την παραγωγή του παραδοσιακού τσίπουρου με ή χωρίς γλυκάνισο και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, επισκέφθηκε καζαναριά της περιοχής του.

Εκεί συναντήθηκε με παραγωγούς και ιδιοκτήτες καζαναριών, συζήτησε για τα προβλήματα που απασχολούν τους αμπελοκαλλιεργητές, την παραγωγή και διάθεση των προϊόντων οινοποιίας- κρασί και τσίπουρο- και είδε από κοντά την παραγωγή του τσίπουρου.

Ο κ. Μανώλης με δήλωσή του αναφέρει ότι «το τσίπουρο και το κρασί αποτελούν μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας» και στη συνείδηση του απλού κόσμου έχει καθιερωθεί ως ένα προϊόν εξαιρετικής ποιότητας, το οποίο είναι συνυφασμένο με λέξεις όπως παρέα, χαρά, μουσική, γλέντι. Δεν είναι τυχαίο που ο Νομπελίστας ποιητής Οδ. Ελύτης είχε πει ότι «αν αποσυνθέσεις την Ελλάδα θα δεις να σου απομένουν μία ελιά, ένα αμπέλι και ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις». Παρά τα προβλήματα και τις αντιξοότητες που βάζει το ίδιο το κράτος στους μικρούς αποσταγματοποιούς, αυτοί επιμένουν και συνεχίζουν να φτιάχνουν το παραδοσιακό τσίπουρο με τη συνταγή που έχουν παραλάβει από τους παππούδες τους. Η δημοτική μας παράταξη «Νέα Δύναμη» οφείλει να είναι και θα είναι δίπλα σ’ αυτούς τους ανθρώπους που παράγουν ένα προϊόν το οποίο παρουσιάζει και αγροτουριστικό ενδιαφέρον και πρέπει να το ενισχύσουμε καθοιονδήποτε τρόπο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

FASHION CITY 15-10
PARKO TON EYXON
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1