"Καταστροφικός ο φραγμός στο τσίπουρο"

Κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2018 16:00

Καταστροφικό για τους παραγωγούς του χύμα τσίπουρου χαρακτηρίζει τον φραγμό των 12 ωρών στο βράσιμο ο Λαρισαίος βουλευτής Κώστας Μπαργιώτας καταθέντοντας σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Στην ερώτηση περιγράφει την από 1/10/2018 εγκύκλιο (αριθμός πρωτοκόλλου 3710/132093) του ΥπΑΑΤ που καθορίζει τη διαδικασία απόσταξης και επιβάλει αλλαγές σε σχέση με το παρελθόν επισημαίνοντας πως αν εφαρμοστεί η συγκεκριμένη οδηγία, οι ποσότητες χύμα τσίπουρου θα περιοριστούν σημαντικά στην αγορά και η τοπική οικονομία θα πληγεί ανεπανόρθωτα, δεδομένου ότι το βράσιμο στο τσίπουρο κρατά στο επάγγελμα του αμπελουργού μικροκαλλιεργητές και στηρίζει πάνω από 25.000 οικογένειες. Ενώ η ενίσχυση της ελληνικής αμπελουργίας, της οινοποιίας και της αποσταγματοποιίας θα έπρεπε να αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα, κάθε χρόνο επιλέγει τον αιφνιδιασμό των αμβυκούχων (υπενθυμίζεται η περσινή πρόταση να αντικατασταθεί ο φόρος στο εμφιαλωμένο κρασί με ένα νέο, υψηλότερο φόρο στο εμφιαλωμένο τσίπουρο).

Ο βουλευτής Λάρισας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ρωτά τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εάν θα αποσύρει την εγκύκλιο που θέτει φραγμό στον αριθμό των ωρών που μπορούν να βράσουν το τσίπουρό τους οι αμβυκούχοι, παρερμηνεύοντας τον ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΕ) 2018/273 και γιατί δεν προηγήθηκε διαβούλευση/συνεννόηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αμβυκούχων Αμπελοκαλλιεργητών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass