Προτάσεις Μανώλη για ΕΛΓΑ, άδειες απόσταξης

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2018 16:06

Προτάσεις ενόψει της αναμόρφωσης του κανονισμού του ΕΛΓΑ, για το πρόβλημα των αδειών απόσταξης και για την επαναχάραξη των μειονεκτικών περιοχών κατέθεσε η δημοτική παράταξη «Νέα Δύναμη» του Δήμου Τεμπών, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, που υπογράφει ο επικεφαλής κ. Γιώργος Μανώλης, έγιναν οι εξής παρεμβάσεις:
* Ζητήθηκε η ανάληψη πρωτοβουλίας από τη δημοτική αρχή για πραγματοποίηση σύσκεψης με τους αγρότες και κτηνοτρόφους του Δήμου Τεμπών. Σκοπός της σύσκεψης η σύνταξη και κατάθεση στη Διοίκηση του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ στη Λάρισα, υπομνήματος με προτάσεις αναμόρφωσης του κανονισμού των αποζημιώσεων, ώστε να διαβιβασθούν στο κεντρικό κατάστημα του ΕΛΓΑ στην Αθήνα, ενόψει της επικείμενης τροποποίησής του.
* Μετά το πρόβλημα που δημιούργησε η εγκύκλιος του ΥΠΑΑΤ, η οποία καθορίζει τη διαδικασία απόσταξης στέμφυλων, ζητήθηκε από τον δήμαρχο να υπάρξει κοινή πρωτοβουλία φορέων και αμπελουργών και Δήμου ώστε να υπάρξει ολοκληρωμένη πρόταση και να ασκηθούν συντονισμένες πιέσεις προς το αρμόδιο Υπουργείο, σε συνεργασία, αν κριθεί σκόπιμο, με όμορους Δήμους Τυρνάβου και Αγιάς, με στόχο να στηριχτούν οι αμπελουργοί αλλά και το προϊόν, γιατί είναι ένα προϊόν που παρουσιάζει και αγροτουριστικό ενδιαφέρον.
* Μεταφέραμε την αγανάκτηση των αγροκτηνοτρόφων σε 6 τοπικές κοινότητες του δήμου μας οι οποίοι χάνουν την εξισωτική αποζημίωση με την επαναχάραξη που επιτελείται για τις μειονεκτικές περιοχές. Ζητούμε από το αρμόδιο Υπουργείο να υπάρξει εξειδίκευση σε κάθε τοπική κοινότητα και να ενταχθούν όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι αγροκτηνοτρόφοι με βάση τα πραγματικά κριτήρια μειονεκτικότητας. Πρέπει να στηριχθεί με καθοιονδήποτε τρόπο η αγροκτηνοτροφία και γενικότερα ο πρωτογενής τομέας γιατί είναι ένας από τους πυλώνες όπου στηρίζεται η παραγωγή στη χώρα μας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
keuea
FRACASSO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1