Ακατάσχετος λογαριασμός για αγρότες

* ΑΜΕΣΗ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο Β. ΕΞΑΡΧΟΣ

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2018 15:32

Υπέρ της άμεσης θεσμοθέτησης Ειδικού Ακατάσχετου Τραπεζικού Λογαριασμού Αγροτών τάσσεται ο διευθυντής της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Έξαρχος με δήλωσή του στην οποία αναφέρει:

«Με την πληρωμή της πρώτης δόσης της βασικής ενίσχυσης η παρακράτηση των οφειλών στον ΕΦΚΑ, στις εφορίες, στον ΕΛΓΑ, στις τράπεζες και στους Δήμους και τα προβλήματα με τους δασικούς χάρτες αποτέλεσαν για τους αγρότες ένα ισχυρό σοκ.

Για πολλούς γεωργούς και κτηνοτρόφους η πληρωμή της βασικής ενίσχυσης ήταν δώρο άδωρο, αφού τα ευρώ που έβαλαν στην τσέπη τους ήταν μηδενικά ή ελάχιστα. Έτσι, η μεγάλη έλλειψη ρευστότητας που υπάρχει στην αγορά και αποτελεί θηλιά στον λαιμό πολλών γεωργών και κτηνοτρόφων θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη.

Είναι πλέον φανερές οι ευθύνες της κυβέρνησης που δεν έκανε αποδεκτή την πρόταση που έχει καταθέσει εδώ και πολύ καιρό η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά και πολλοί αγροτικοί φορείς για τη θεσμοθέτηση του ειδικού ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού αγροτών.

Σύμφωνα με την πρόταση, το ύψος του ακατάσχετου λογαριασμού θα προσδιορίζεται ανάλογα με τη δυναμικότητα της αγροτικής εκμετάλλευσης (στρέμματα, αριθμός ζώων κ.λπ.), της ομάδας παραγωγών ή του συνεταιρισμού, τον κύκλο εργασιών των προηγούμενων ετών, τον αριθμό των μελών της οικογένειας και των απασχολούμενων.

Επειδή είναι ήδη πολύ αργά, η κυβέρνηση οφείλει να κάνει αμέσως αποδεκτή αυτήν την πρόταση γιατί αλλιώς πολλοί γεωργοί και κτηνοτρόφοι δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass